Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Radu Banciu, despre executarea silită a prințului Paul: Este obligat să plătească, dar vom vedea cum, în lire sterline sau cu casa (VIDEO)

Radu Banciu, despre executarea silită a prințului Paul: Este obligat să plătească, dar vom vedea cum, în lire sterline sau cu casa (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 10 Sep 2015, 20:58
Radu Banciu, despre executarea silită a prințului Paul:  Este obligat să plătească, dar vom vedea cum, în lire sterline sau cu casa (VIDEO) Foto: B1 TV Eveniment

Radu Banciu a vorbit în ediția de joi a emisiunii Lumea lui Banciudespre executarea silită a prințului Paul.

"Prințul Paul și principesa Lia ar fi fost cotrobăiți de jandarmi pentru o datorie pe care o aveau față de un jurnalist. Ei sunt obligați să plătească, dar vom vedea cum vor plăti, în lire sterline sau cu casa, pentru că am înțeles că ăștia veniseră să le ia casa", a spus Banciu.

"Totul pleacă de la o foarte simpatică alocuțiune să spunem, de fapt un text într-un ziar britanic, al unui jurnalist Marco Houston, undeva prin 2006-2007. Jurnalistul britanic, specializat pe astfel de chestiuni, care se legau de casele regale, a scris un articol negativ la adresa prințului Paul. Acesta a aflat de articol, s-a dus în Marea Britanie să discute cu autorul articolului, deranjat de tenta lui. Acolo se pare că cei doi au devenit prieteni, au căzut la pace și, cum se întâmplă prin presă, jurnalistul urma să mai scrie un articol, de data asta laudativ la adresa prințului Paul, dacă nu cumva negativ la adresa lui Radu Dudu, dușmanul prințului Paul", a explicat el.

"Ăla a scris un text despre Duda, l-a făcut praf. Duda la fel ca și prințul Paul a sărit în sus și l-a dat în judecată pe britanic, a  câștigat procesul cu el, 2 milioane de lire sterline i-a luat jurnalistul, numai că, în momentul în care britanicul a pierdut procesul, s-a întors către prințul Paul să-i ceară ăstuia banii pentru că, vezi doamne, acesta l-ar fi împrumutat cu această sumă.

În Anglia, acest proces s-a terminat prin 2010. De atunci, Paul de România și prințesa Lia erau obligați să-i plătească lui Huston această datorie, 1,8 milioane de lire sterline, la care ulterior s-au adăugat cheltuieli de judecată. În momentul de față suma este la 4,7 milioane de lire sterline.

Curtea de Apel din București s-a pronunțat definitiv în 16 iunie anul curent. Nu mai au ce să facă. Au venit jandarmii să-i ia casa, să-l lase practic numai în izmene pe prințul Paul", a mai adăugat Radu Banciu.

Prințul Paul este executat silit de un jurnalist britanic pentru o datorie de 1,8 milioane lire sterline. Prințul ar fi luat banii împrumut de la un jurnalist britanic, editor la o publicație care urmărește membrii caselor regale. Acesta ar fi deschis mai multe procese în Marea Britanie, afirmând că nu și-a primit banii înapoi, și a cerut să fie pus sechestru pe două conturi bancare ale prințului Paul. (Detalii AICI)

Radu Banciu, despre executarea silită a prințului Paul


Citeşte mai multe despre:   Lumea lui Banciu,   Radu Banciu