Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Radu Banciu: În Cluj, câinii vor avea nevoie de bilete de călătorie. Când urcă pe postament, câinele trebuie să salute, nu să latre, iar dacă face conversații, ele trebuie să fie scurte de tip Klaus Iohannis (VIDEO)

Radu Banciu: În Cluj, câinii vor avea nevoie de bilete de călătorie. Când urcă pe postament, câinele trebuie să salute, nu să latre, iar dacă face conversații, ele trebuie să fie scurte de tip Klaus Iohannis (VIDEO)

Un articol de: - 15 Oct 2015, 21:28
Radu Banciu: În Cluj, câinii vor avea nevoie de bilete de călătorie. Când urcă pe postament, câinele trebuie să salute, nu să latre, iar dacă face conversații, ele trebuie să fie scurte de tip Klaus Iohannis (VIDEO) Foto: B1 TV Eveniment
Radu Banciu a vorbit în ediția de joi a emisiunii "Lumea lui Banciu" despre un regulament aprobat de consilierii locali clujeni, potrivit căruia câinii vor avea nevoie de bilete de călătorie pe mijloacele de transport.

”Premieră mondială, sau cel puțin premieră românească: proprietarii de câini din municipiul Cluj-Napoca, și nu e Ghiță Funar primar, că atunci s-ar fi explicat, trebuie să cumpere începând de săptămâna viitoare bilete pentru animale. Deci dacă vreți să-i urcați în mijloacele de transport în comun, trebuie să le cumpărați bilet. Chiar și așa, oamenii trebuie să evite orele de vârf și autobuzele aglomerate și să așeze câinii la un metru distanță de călători. Vii cu rigla după tine.

O colegă m-a întrebat ce faci dacă se umple autobuzul pe traseu. Probabil că în aceste condiții trebuie să cobori cu câinele. E ca pe vremuri în Statele Unite cu negrii. Atunci un singur negru avea voie să se suie în autobuz ca să nu poată colabora. Albii nu vorbeau cu negrii. Dacă erau doi negri, puteau să ticluiască ceva împotriva orânduirii și de aia nu-i lăsa. Doar un negru avea voie în autobuz. Când urca încă unul, primul trebuia să coboare.

Deci dacă mai urcă unul cu câinele, trebuie să cobori tu. Probabil dacă proprietarii de javre nu se vor înțelege, atunci se va trage la sorți. Dar cine va face tragerea la sorți?
Câinele trebuie îngrijit și educat. Când urcă pe postament, el trebuie să salute, nu să latre. El nu trebuie să provoace deranj, adică să nu-i țină pe călători de vorbă. Chiar dacă face conversații, ele trebuie să fie scurte, de tip Klaus Iohannis.

Se mai prevede că, în mijlocul de transport, câinele trebuie să fie însoțit. Se precizează pentru că mai pot călători și nemți, americani, englezi și pentru ei nu e evident. La ei nu a ajuns încă o astfel de regulă. Ei își pot imagina că un câine se poate duce singur la vaccin.

Sunt și câteva întrebări: cine va plăti amenda în cazul în care câinele e prins fără bilet? dar dacă acesta are bilet, pentru că i-l subtilizează stăpânului, și nu mai are stăpânul? cine semnează procesul verbal? ce se întâmplă dacă stăpânul nu mai recunoaște brusc animalul? ”Nu e animalul meu. Îl țin în brațe tocmai pentru că vreau să scap de el. I-am luat bilet, dar l-am mâncat”.
Astea sunt probleme de nerezolvat, problemele negrilor de la Cluj-Napoca”, a spus Radu Banciu.Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Lumea lui Banciu,   Stiri Cluj-Napoca,   caini,   bilete