Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Radu Banciu: Lampedusa, un nume strigat de disperații planetei care încearcă cu ghearele să se agațe de o stâncă (VIDEO)

Radu Banciu: Lampedusa, un nume strigat de disperații planetei care încearcă cu ghearele să se agațe de o stâncă (VIDEO)

Un articol de: - 10 Oct 2013, 23:57
Radu Banciu: Lampedusa, un nume strigat de disperații planetei care încearcă cu ghearele să se agațe de o stâncă (VIDEO) Eveniment

Radu Banciu a vorbit, joi seară, în cadrul emisiunii ”Lumea lui Banciu”, difuzată de B1 TV, despre insula Lampedusa și naufragiul care a avut de curând loc acolo.

Unul dintre jurnaliștii din cizmă (n.r. Italia) ar propune pur și simplu insula Lampeduse, care aparține de Italia, este cel mai apropiat teritoriu european de Africa, faimoasa insulă Lampedusa unde au murit 300-350, cine mai știe, de imigranți africani care îi ducea spre el Dorado, el propune, într-un text genial, ca insulei Lampedusa să îi fie acordat premiul pentru Pace, fiind un loc unde în ultimii ani au murit vreo 20.000 de oameni, fără nume, care nu vor fi pomeniți niciodată nicăieri, care nu vor avea niciun mormânt. Lampedusa nefiind Italia, nefiind UE, practic fiind un nume strigat de disperații planetei care încearcă cu ghearele să se agațe de o stâncă, chiar și aceasta îi respinge. Aceasta este insula Lampedusa”, a comentat realizatorul.

Cetățenii nu fac altceva, se trezesc cu noaptea în cap, chiar dacă aud zgomote chiar dacă nu, încercând să mai caute pe nisip sau la marginea apei cadavre sau oameni care încă nu și-au dat obsteșcul sfârșit și se adăpostesc în casele lor. Asta este misiunea celor de acolo, de a strânge oameni aflați la limita puterilor, aduși de ape”, a continuat Banciu.

Banciu: Lampedusa, un nume strigat de disperații planetei
Embed:

Radu Banciu a comentat ultimul sondaj INSCOP
Embed:

Radu Banciu, despre schimbările din Educație
Embed:

Radu Banciu i-a răspuns unui telespectator
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu