Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Radu Banciu: Liviu Dragnea a ridicat Teleormanul la rang de minune națională

Radu Banciu: Liviu Dragnea a ridicat Teleormanul la rang de minune națională

Un articol de: - 02 Oct 2013, 23:51
Radu Banciu: Liviu Dragnea a ridicat Teleormanul la rang de minune națională Eveniment

Jurnalistul Radu Banciu a declarat miercuri seara că vicepremierul Liviu Dragnea a ridicat județul Teleorman la rand de minune națională, făcând referire la suspiciunile de fraudă la referendum.

„Dragnea este un om la nivelul lui Marin Preda și Zaharia Stancu. Din nefericire pentru teleormăneni, Dragnea nu funcționează în același domeniu, se ocupă de altele. El a ridicat Teleormanul la rang de minune națională. Nimeni nu a reușit să facă ce a făcut el din oamenii ăia”, a spus Radu Banciu.

Dosarul în care Liviu Dragnea este cercetat pentru fraudă la referendumul de demitere a președintelui Traian Băsescu a fost finalizat şi i-a fost înaintat procurorului Laura Codruța Kovesi pentru verificarea legalităţii soluţiei date de procurorul de caz.

Potrivit DNA, Dragnea este acuzat de asociere pentru săvârșirea unor infracțiuni și de instigare la cumpărarea voturilor, dar şi de a-și fi folosit influența pentru a aduce la vot minori sau ”persoane cărora le-a fost interzis dreptul la vot printr-o hotărâre judecătorească penală.”

Dragnea ”a inițiat o asociere formată din numeroase persoane (președinți și membri ai secțiilor de votare coordonați de responsabili locali și județeni, președinți de organizații județene și locale, precum și primari ai partidului), iar scopul asocierii era săvârșirea de infracțiuni prevăzute de Legea nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului”, arată DNA.

”A fost utilizat un sistem informatic complex ce permitea unui număr restrâns de persoane să obțină, în timp real, informații despre numărul de votanți și modul cum s-a votat în secțiile de votare. Astfel, oră de oră, coordonatorii partidului aveau reprezentarea prezenței la urne, identificând secțiile de vot cu prezență slabă”, mai spus procurorii.

Banciu: Dragnea a ridicat Teleormanul la rang de minune naţională
Embed:


 

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Liviu Dragnea,   referendum