Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Radu Banciu: Nu e nicio șmecherie să fii în spațiul Schengen în momentul de față. Oricum acest spațiu și-a trăit traiul (VIDEO)

Radu Banciu: Nu e nicio șmecherie să fii în spațiul Schengen în momentul de față. Oricum acest spațiu și-a trăit traiul (VIDEO)

Un articol de: - 04 Oct 2015, 20:42
Radu Banciu: Nu e nicio șmecherie să fii în spațiul Schengen în momentul de față. Oricum acest spațiu și-a trăit traiul (VIDEO) Foto: B1 TV Eveniment

Radu Banciu a vorbit în ediția de duminică a emisiunii ”Lumea lui Banciu” despre afirmațiile premierului Victor Ponta, conform cărora la ședința Consiliului JAI de săptămâna viitoare nu se va vota pentru primirea României în Spațiul Schengen. Este o veste bună, susține Banciu, care afirmă că oricum acest spațiu ”și-a trăit traiul”.

Victor Ponta ne-a asigurat, e o veste bună, că în ședința Consiliului JAI de săptămâna viitoare, România nu va fi primită în Spațiul Schengen, de parcă ar fi existat vreo posibilitate. De ce spun că este o veste bună, pentru că nici anul viitor nu există nicio șansă, întrucât Olanda va prelua președinția UE și chiar dacă asta nu durează decât șase luni, e suficient, șase luni nu avem nicio șansă să intrăm în Spațiul Schengen. Oricum, chestiunea nu este de actualitate. România s-a prezentat a la Gâgă, în problema refugiaților. De altfel, titulurile din presa occidentală sunt fără echivoc. Lipsa de viziune a conducătorilor noștri politici, nu doar Ponta și Iohannis care au fost de 1,5 pe o scară până la 10. Deci o lipsă de viziune stupefinată pentru Occident, a comentat Banciu.

”Sigur că putem să o luăm și pe partea cealaltă, să fim filosofi, nu e nicio șmecherie să fii în spațiul Schengen în momentul de față, oricum acest spațiu și-a trăit traiul. Oricum el a fost imaginat ca un vis, ca un basm. A durat totuși o vreme. În momentul de față, Spațiul Schengen este doar formal, nu este funcțional. Nu mai interesează pe nimeni. Toate țările, în fața situației pe care o cunoaștem, și-au luat altfel de măsuri și nu mai respectă astfel de probleme”, a mai spus Radu Banciu.

Radu Banciu, despre Spațiul Schengen


Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Spaţiul Schengen,   Victor Ponta