Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Radu Ioanid numit de președintele Klaus Iohannis ambasador al României în Israel

Radu Ioanid numit de președintele Klaus Iohannis ambasador al României în Israel

Un articol de: George Lupu - 27 Feb 2020, 15:29
Eveniment

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind acreditarea lui Radu Ioanid în calitate de ambasador al României în Israel, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

În decembrie anul trecut, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că intenţionează să îl promoveze pe Radu Ioanid pentru această funcţie.

Pe 19 februarie, el a primit aviz favorabil din partea Comisiilor parlamentare reunite de politică externă pentru acreditarea sa în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Israel.

Radu Ioanid (67 de ani) este un istoric și filozof de origine evreiască, originar din România și stabilit in Statele Unite ale Americii.

A obținut diploma de Master în Sociologie (1976), acordată de Universitatea din București și titlul de Doctor în Filosofie (1983), acordat de Universitatea din Cluj.

Între 1976 și 1986 a lucrat ca sociolog în cadrul Institutului de Proiectare a Construcțiilor Tipizate din București.

A emigrat din România în martie 1987 și s-a stabilit în Statele Unite ale Americii.

A obținut titlul de Doctor în Istorie (1995), acordat de École des Hautes Études en Sciences Sociales din Paris.

Din decembrie 1990 până în septembrie 2000 a deținut diverse funcții manageriale și de cercetare la Muzeului Memorial al Holocaustului din Washington. A fost vice-președinte al Comisiei Internaționale pentru Studiul Holocaustului în România, prezidate de Elie Wiesel, în perioada octombrie 2003-noiembrie 2004. Din septembrie 2000 este director al "International Archival Programs Division" din cadrul Muzeului Holocaustului din Washington.

 

Citeşte mai multe despre:   Radu Ioanid