Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Autoritățile din Madagascar ar fi decis să-l extrădeze pe Radu Mazăre. Avocat: 'La noi nu a ajuns niciun document. Mazăre este solicitant de azil politic' (VIDEO)

Autoritățile din Madagascar ar fi decis să-l extrădeze pe Radu Mazăre. Avocat: 'La noi nu a ajuns niciun document. Mazăre este solicitant de azil politic' (VIDEO)

Un articol de: Ioana Ungureanu - 14 Mai 2019, 12:55
Autoritățile din Madagascar ar fi decis să-l extrădeze pe Radu Mazăre. Avocat: 'La noi nu a ajuns niciun document. Mazăre este solicitant de azil politic' (VIDEO) Eveniment

Radu Mazăre se află în fața instanței din Madagascar și va afla, în cursul zilei de marți, dacă rămâne sau nu în arest.

Între timp, ar putea scăpa de extrădare cu ajutorul Organizaţiei Naţiunilor Unite. Fostul primar al Constanţei ar fi depus o cerere de azil politic la ONU, iar dosarul este în lucru.

Solicitarea a fost făcută la ONU pentru că Madagascarul nu are o astfel de procedură.A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Potrivit RTV, autoritățile din Madagascar au decis să îl extrădeze pe Radu Mazăre. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

"„Eu, în calitate de avocat al domnului Mazăre Radu Ștefan, nu știu nici motivele, nici durata arestului, în condițiile în care până în acest moment niciun document oficial care să justifice arestarea sa nu a ajuns în posesia noastră. Clientul meu era posesorul unui certificat de sejur prelungit. Și asta încâ din anul 2017, cu o viză transformabilă. El este posesorul unui certificat de solicitare de azil politic, eliberat de Biroul Înaltului Comisariat pentru Refugiați al Națiunilor Unite. De aceea, în calitate de solicitant de azil, domnul Mazăre Radu Ștefan depinde de competența acestui Birou și beneficiază de protecția împotriva oricărei întoarceri forțate într-o țară în care se teme că va fi expus amenințărilor”, a spus Rabelaza Aldine Andriamlsetra, avocatul lui Radu Mazăre la Antena 3.

Ministerul Justiţiei din România a trimis luni dimineaţă actele necesare pentru extrădarea lui Radu Mazăre. De altfel, ieri era şi ultima zi în care partea română putea să trimită dosarul autorităţilor din Madagascar.

Radu Mazăre se află de peste un an în Madagascar şi avea pe numele său un mandat de arestare internațional. Fostul edil al Constanţei a fost condamnat definitiv la 9 ani de închisoare la începutul acestui an, pentru abuz în serviciu şi mai are o condamnare de 9 ani și 10 luni de detenție, pentru mită, care însă nu este definitvă.

Deși România nu are acord de extrădare cu Madagascar, există cadru legal, două convenții internaționale, inclusiv convenția ONU împotriva corupției, ratificată și de Madagascar.

Citeşte mai multe despre:   radu mazare