Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Radu Țincu: Cel mai probabil spre sfârșitul acestei săptămâni, începutul săptămânii viitoare vom avea o accelerare a numărului de cazuri în Terapie Intensivă (VIDEO)

Radu Țincu: Cel mai probabil spre sfârșitul acestei săptămâni, începutul săptămânii viitoare vom avea o accelerare a numărului de cazuri în Terapie Intensivă (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 21 Oct 2020, 15:13
Radu Țincu: Cel mai probabil spre sfârșitul acestei săptămâni, începutul săptămânii viitoare vom avea o accelerare a numărului de cazuri în Terapie Intensivă (VIDEO) Eveniment

Dr. Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca din Capitală, a explicat că nu numărul de cazuri noi de COVID-19 în sine creează cea mai mare îngrijorare, ci faptul că acest „număr enorm de pacienți va determina o creștere a numărului de cazuri în Terapie Intensivă”. „Accelerarea încă n-a apărut”, spune el, pentru că „există și aici o întârziere, între momentul diagnosticului cu SARS-CoV-2 și momentul apariției simptomelor de gravitate”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Dr. Radu Țincu, despre evoluția epidemiei de COVID-19 și situația secțiilor de Terapie Intensivă, în direct pe B1 TV

 

„În mod cert ne vom apropia de depășirea acestui prag, pentru că măsurile implementate au nevoie de o perioadă de latență, de undeva la 10, 12, 14 zile din momentul implementării, pentru a putea avea efecte. Cel mai probabil și în zilele următoare va exista o creștere, pentru că este o inerție a pandemiei. Transmiterea aceasta intracomunitară a fost extrem de accelerată, mai ales în zonele supraaglomerate cum este Bucureștiul, pentru că din păcate nu numărul de cazuri nou diagnosticate creează, să spunem, cea mai mare îngrijorare, ci faptul că acest număr enorm de pacienți va determina o creștere a numărului de cazuri în Terapie Intensivă. Accelerarea încă n-a apărut, pentru că, vă spuneam, există și aici o întârziere, între momentul diagnosticului cu SARS-CoV-2 și momentul apariției simptomelor de gravitate. Cel mai probabil spre sfârșitul acestei săptămâni, începutul săptămânii viitoare vom avea o accelerare a numărului de cazuri în Terapie Intensivă, ceea ce va crea mari probleme pentru zonele de focar, unde, din păcate, locurile sunt aproape epuizate”, a declarat Radu Țincu, miercuri, în direct pe B1 TV.

Referitor la situația persoanelor care, în ciuda faptului că acum pacienții cu forme ușoare de boală sau cei asimptomatici pot să stea acasă, vor totuși să fie consultați de un medic, așa cum s-a recomandat, medicul a afirmat: „Este foarte adevărat acest lucru. Gândiți-vă că presiunea pe spitalele de boli infecțioase care trebuie să realizeze aceste consulturi este din ce în ce mai mare. E o presiune uriașă. Avem în București, am avut peste 700 de cazuri aproape în fiecare zi – acești pacienți doar să fie evaluați, doar să li se facă anumite investigații necesită timp și personal medical care să se ocupe de ei, lucru care creează din nou presiune foarte mare. Este evident că în acest moment este nevoie de suportul tuturor instituțiilor medicale, atât a rețelei medicilor de familie sau a altor rețele medicale de la instituțiile unde aceștia lucrează, sau instituții care pot să ofere suport medical. DSP-urile n-o să poată face față, pentru că avem un val uriaș de îmbolnăviri. Este foarte greu să poți suna în acest moment și să vorbești cu cei de la DSP, pentru că acolo se desfășoară anumite anchete epidemiologice”.

„Situația devine din ce în ce mai dificilă. De aceea, cred că este esențial ca acum, măcar în ultimul ceas, să înțelegem că va trebui să respectăm toate aceste măsuri și cred că autoritățile trebuie să instituie ferm și prompt aceste măsuri sanitare, având în vedere că efectul lor nu va fi imediat”, a subliniat dr. Radu Țincu.

Citeşte mai multe despre:   Radu Țincu