Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Radu Țincu: Decât să transferăm bolnavii către alte spitale, mai bine mutăm infrastructura la spitalele suport COVID, astfel încât să nu contaminăm tot sistemul de sănătate publică (VIDEO)

Radu Țincu: Decât să transferăm bolnavii către alte spitale, mai bine mutăm infrastructura la spitalele suport COVID, astfel încât să nu contaminăm tot sistemul de sănătate publică (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 16 Oct 2020, 21:37
Radu Țincu: Decât să transferăm bolnavii către alte spitale, mai bine mutăm infrastructura la spitalele suport COVID, astfel încât să nu contaminăm tot sistemul de sănătate publică (VIDEO) Eveniment

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, a subliniat, vineri seară, în direct pe B1 TV, că „la acest moment trebuie să încercăm să facem eforturi să separăm cât mai mult contaminarea sistemului de sănătate cu pacienții cu coronavirus”. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, astăzi, 4.026 de cazuri noi de COVID-19 depistate la nivel național.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Ce a declarat medicul Radu Țincu, vineri seară, în direct pe B1 TV

 

Referitor la afirmațiile pe care le făcuse anterior, potrivit cărora Guvernul ar urma să facă o mare greșeală în lupta cu COVID-19, medicul Radu Țincu a explicat: „Am pornit de la realitatea faptului că cele 1.040 de paturi de Terapie Intensivă dedicate pacienților cu coronavirus se vor epuiza cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare, moment în care va trebui să găsim o soluție pentru pacienții care au coronavirus. Pentru că ei nu pot să rămână pe stradă, nu pot rămâne în fața spitalelor dacă au nevoie de terapie intensivă, și atunci sigur că se pune problema ce vom face ca să putem gestiona această situație cu sistemul de sănătate pe care îl avem în prezent. Sigur, ne dorim cu toții un alt sistem de sănătate, dar acest lucru nu se poate schimba peste noapte. Au fost propuse mai multe variante. Una din ele a fost cea prezentată în spațiul public acum două zile, în care fiecare spital ar fi trebuit să își pregătească anumite capacități din Terapie Intensivă, 10% din paturi să fie pregătite pentru a putea prelua pacienții cu coronavirus – sigur, instituind acele circuite funcționale de care vorbim de foarte mult timp în cadrul acestei pandemii”.

„Am spus faptul că circuitele funcționale pentru aceste spitale vechi construite în cea mai mare parte înainte de Revoluție nu pot fi implementate corect. Nu pot fi separate cele două zone ale spitalului, zonele cu pacienți contaminați și zonele cu pacienți non COVID, pentru că un circuit funcțional, ca să fie eficient, trebuie să fie realizat în momentul în care se construiește un spital și să poată să se implementeze în timpul construcției unității spitalicești. Pe de altă parte, în momentul în care vei răspândi pacienții cu coronavirus, care până la urmă rămâne o boală infecto-contagioasă cu o contagiozitate foarte mare, prin toate spitalele Bucureștiului pentru a le face loc în secțiile de Terapie Intensivă riști să contaminezi sistemul de sănătate publică, având în vedere că tocmai aceste circuite funcționale nu pot fi implementate în mod corect”, a adăugat Radu Țincu.

Medicul a explicat că „pandemia poate ajunge la un punct în care toată capacitatea sistemului de sănătate va fi depășită – acest lucru s-a întâmplat în țările vest-europene – dar în acest moment nu discutăm de depășirea în totalite a capacității sistemului sanitar. La acest moment trebuie să încercăm să facem eforturi să separăm cât mai mult contaminarea sistemului de sănătate cu pacienții cu coronavirus. Am propus și am venit cu această propunere în spațiul public, prin care să creștem capacitatea spitalelor suport în domeniul Terapiei Intensive. Este inadmisibil că există spitale suport în București care au disponibile doar 8 paturi de Terapie Intensivă pentru pacienții cu coronavirus. Nu putem să sechestrăm și să capturăm în fiecare săptămână câte un spital, adică sute de paturi, doar pentru cele 8 paturi de Terapie Intensivă”.

„Este evident că va trebui crescută capacitatea pe sectorul de Terapie Intensivă, pentru că, altfel, vom dezafecta și vom scoate din circuitul sanitar spital după spital pentru cele 8-10 paturi pe care le dețin în Terapie Intensivă. Logica este, decât să transferăm bolnavii către alte spitale, să transferăm infrastructura către spitalele suport COVID și în acest fel să putem să cantonăm cât mai mult timp pacienții cu coronavirus în aceste spitale și să nu contaminăm tot sistemul de sănătate publică”, a mai spus medicul Radu Țincu.

Celebrul prezentator S-A STINS din viață. ESTE VESTEA TRISTĂ A ZILEIBeing Sent

Citeşte mai multe despre:   Radu Țincu