Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Radu Țincu, despre noua tulpină: Virusul se transmite cu până la 70% mai ușor / Dacă la următoarea mutație proteina Spike dispare, vaccinul va fi inutil și trebuie s-o luăm de la capăt (VIDEO)

Radu Țincu, despre noua tulpină: Virusul se transmite cu până la 70% mai ușor / Dacă la următoarea mutație proteina Spike dispare, vaccinul va fi inutil și trebuie s-o luăm de la capăt (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 21 Dec 2020, 17:02
Radu Țincu, despre noua tulpină: Virusul se transmite cu până la 70% mai ușor / Dacă la următoarea mutație proteina Spike dispare, vaccinul va fi inutil și trebuie s-o luăm de la capăt (VIDEO) Eveniment

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, a vorbit despre noua tulpină de SARS-CoV-2 și a explicat că „nu putem ști și nimeni nu poate anticipa dacă la următoarea mutație virusul nu își modifică tocmai proteina de suprafață pentru care a fost creat vaccinul”. „„Cel mai important lucru de știut este că această mutație este o mutație care crește transmisibilitatea”, a subliniat doctorul, luni, în direct pe B1 TV, la „Se întâmplă acum!” cu Tudor Barbu.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Radu Țincu, despre noua tulpină de SARS-CoV-2

 

„Cel mai important lucru de știut este că această mutație este o mutație care crește transmisibilitatea. Sunt deja studii epidemioligice din Marea Britanie – pentru că la ei a apărut – care ne spun că se transmite cu până la 70% mai ușor, pentru că și-a modificat aceste proteine de aderență către celulele noastre și poate să adere și să penetreze, să infecteze mai ușor celulele umane. Acest lucru a determinat o creștere alarmantă a numărului de cazuri în Londra și în Marea Britanie. Este cea mai mare creștere, cu cel mai mare număr de nou diagnosticați pe zi de la începutul acestei pandemii”, a declarat Radu Țincu.

Potrivit medicului, „este o mutație într-adevăr care afectează proteinele de suprafață, dar se pare că virusul își păstrează proteina Spike, pentru care a fost creat vaccinul”.

„Ce s-a observat cu această mutație. Este o mutație într-adevăr care afectează proteinele de suprafață, dar se pare că virusul își păstrează proteina Spike, pentru care a fost creat vaccinul. De aceea este extrem de important, în prezența acestor modificări pe care virusul le poate dezvolta, să înțelegem că avem nevoie de o campanie de vaccinare care să fie de scurtă durată și care să cuprindă o largă masă populațională, pentru că nu putem ști și nimeni nu poate anticipa dacă la următoarea mutație virusul nu își modifică tocmai proteina de suprafață pentru care a fost creat acest vaccin. În momentul în care acea proteină Spike dispare, vaccinul nu mai are niciun fel de utilitate și va trebui s-o luăm de la capăt cu dezvoltarea unui alt vaccin pentru o altă proteină de suprafață pe care virusul probabil o va expune”, a mai spus Radu Țincu.

Agenția Europeană a Medicamentului a dat undă verde, luni, vaccinului anti-COVID-19 produs de Pfizer și BioNTech. Mai rămâne ca decizia să fie validată de către Comisia Europeană, iar președinta Ursula von der Leyen a dat asigurări că instituția va „acționa rapid”.

Profesorii care refuză vaccinarea anti-COVID-19 vor fi dați afară? Anunțul ministrului Educației

Citeşte mai multe despre:   Radu Țincu