Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Radu Țincu încă nu a primit vaccinul antigripal: „Ce pot să vă spun este că și eu, ca personal medical, aștept acest vaccin, pentru că doresc să mă vaccinez” (VIDEO)

Radu Țincu încă nu a primit vaccinul antigripal: „Ce pot să vă spun este că și eu, ca personal medical, aștept acest vaccin, pentru că doresc să mă vaccinez” (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 07 Oct 2020, 13:59
Radu Țincu încă nu a primit vaccinul antigripal: „Ce pot să vă spun este că și eu, ca personal medical, aștept acest vaccin, pentru că doresc să mă vaccinez” (VIDEO) Eveniment

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca din Capitală, susține că nici el nu a primit încă vaccinul antigripal. „Însă ce pot să vă spun este că și eu, ca personal medical, aștept acest vaccin, pentru că doresc să mă vaccinez”, a afirmat el, miercuri, în direct pe B1 TV.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Radu Țincu a spus că încă nu a primit vaccinul antigripal, în direct pe B1 TV

 

Întrebat de Alexandru Rotaru unde sunt cele trei milioane de doze de vaccin antigripal, în condițiile în care tot mai multă lume reclamă că acestea sunt de negăsit, Radu Țincu a declarat: „Nu știu să vă răspund la această întrebare, însă ce pot să vă spun este că și eu, ca personal medical, aștept acest vaccin, pentru că doresc să mă vaccinez”.

Întrebat dacă nici el nu l-a primit, Radu Țincu a răspuns: „Nu”.

Ministrul Sănătății, despre situația vaccinului antigripal

 

Nelu Tătaru afirma în 17 septembrie că, până la acel moment, fuseseră contractate 3 milioane de doze de vaccin antigripal, o primă tranşă fiind distribuită deja către Direcţiile de Sănătate Publică din ţară, cu precizarea că în categoria de risc privind persoanele care vor fi vaccinate gratuit intră anul acesta şi cadrele didactice, potrivit Agerpres.

„A venit prima tranşă de 330 de mii de doze de vaccin, s-au împărţit pe DSP-uri. Mai avem o tranşă care trebuie să vină în această lună, 400 de mii în total, luna viitoare vor fi 1,2 milioane de doze, apoi încă 1 milion de doze”, declara Nelu Tătaru.

Tot atunci, demnitarul preciza că prima tranşă de vaccin antigripal este destinată imunizării cadrelor medicale, după care va începe distribuţia către medicii de familie, pentru vaccinarea categoriilor de risc.

„În categoria celor de risc vor intra suplimentar şi cadrele didactice. Mai avem în acest moment 3 milioane de doze de vaccin antigripal pe care l-am contractat, cu posibilitatea prelungirii la încă un milion de doze şi vor fi distribuite şi către cadrele din învăţământ", a mai spus ministrul Nelu Tătaru. Michael Schumacher, alături de fiul său. Imaginile care i-au emoționat pe fani până la lacrimi

În 28 septembrie, Nelu Tătaru menționa că În farmacii vor ajunge în jur de 800.000 de doze de vaccin antigripal.

„Anul trecut am avut 1.450.000 de doze de vaccin antigripal pentru grupele de risc, anul acesta avem 3 milioane cu posibilitatea să mai gestionă, spre finalul perioadei, încă un milion. Anul trecut, în farmacii, s-au vândut către populație în jur de 500 de mii de doze. Din informațiile pe care le avem în acest moment, în farmacii vor fi în jur de 800.000 de doze (...)”, a explicat ministrul Sănătății.

Citeşte mai multe despre:   Radu Țincu