Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Radu Țincu: Numărul uriaș de cazuri din ultima perioadă va genera un procent proporțional de decese / Situația se va agrava și la Terapie Intensivă (VIDEO)

Radu Țincu: Numărul uriaș de cazuri din ultima perioadă va genera un procent proporțional de decese / Situația se va agrava și la Terapie Intensivă (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 03 Dec 2020, 15:26
Radu Țincu: Numărul uriaș de cazuri din ultima perioadă va genera un procent proporțional de decese / Situația se va agrava și la Terapie Intensivă (VIDEO) Eveniment

Dr. Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, a explicat că singura posibilitate de a gestiona pacienții din Terapie Intensivă, unde numărul celor internați ar putea crește, ar fi ca sistemul sanitar „să transfere și transforme paturi suplimentare” de ATI din zona pacienților cu alte boli, către pacienții cu COVID-19, dar acest lucru va avea „un impact negativ pentru tot sistemul sanitar”, pentru că pacienții cu alte patologii vor accesa din ce în ce mai greu secțiile de acest gen. Cât despre decese legate de noul coronavirus, doctorul a declarat că numărul „uriaș” de cazuri pozitive din ultima perioadă „va genera și un procent proporțional de pacienți care din păcate își vor pierde viața”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Ce a spus Radu Țincu, joi, în direct pe B1 TV, despre ultimele date legate de epidemie

 

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, joi, 7.661 de cazuri noi de COVID-19 la nivel național. Același bilanț arată un record negativ de decese legate de această boală infecțioasă pe un interval de 24 de ore, 211.

Referitor la numărul de decese, Radu Țincu a afirmat: „Din păcate, este un lucru previzibil în contextul în care am avut un număr foarte mare de pacienți diagnosticați pozitiv în ultima perioadă. Acest număr uriaș de pacienți, 8.000, 9.000, 10.000 de cazuri, va genera și un procent proporțional de pacienți care din păcate își vor pierde viața. Pe de altă parte, atât timp cât sistemul sanitar ajunge la capacitatea maximă de preluare  a acestor pacienți și cu cât vom atinge această capacitate, cu atât mortalitatea va crește, pentru că mulți din pacienți sunt temporizați și trebuie să aștepte o perioadă mai lungă de timp până la a fi preluați în secțiile de Terapie Intensivă. Tot acest timp de așteptare crește riscul de mortalitate”.

Conform datelor prezentate joi de către Grupul de Comunicare Strategică, în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.156, dintre care 1.252 sunt internate la ATI.

Despre numărul de pacienți de la Terapie Intensivă, Radu Țincu a spus: „Din păcate, și aici situația va fi în continuare gravă și se va agrava în perioada următoare, pentru că cifrele pe care astăzi le vedem sunt imaginea datelor de acum două, trei săptămâni. Bolnavii care ajung astăzi în Terapie Intensivă vin din cei diagnosticați în urmă cu două, trei săptămâni. Pe această logică, mergând pe platoul de 8.000, 9.000 de cazuri pe zi, asta înseamnă că în continuare pentru perioada următoare va fi o creștere a numărului de pacienți din Terapie Intensivă. Singura posibilitate de a-i gestiona este ca sistemul sanitar să transfere și să transforme paturi suplimentare de Terapie Intensivă, din zona pacienților cu alte boli, către pacienții cu COVID-19, acest lucru, să știți, având un impact negativ pentru tot sistemul sanitar, pentru că pacienții cu alte patologii vor accesa din ce în ce mai greu secțiile de Terapie Intensivă și cel mai probabil mortalitatea la nivel național va fi crescută cumultată atât a celor care au coronavirus, cât și a celor care au nevoie de spitalizare și nu mai au locuri disponibile în spitale, acestea fiind ocupate din ce în ce mai mult de pacienți care se îmbolnăvesc de COVID-19”.

 Tunelul secret de sub Palatul lui Gigi Becali. E incredibil unde duce. Era folosit şi de Carol al II-lea

 

Citeşte mai multe despre:   Radu Țincu