Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Radu Țincu: O eventuală schimbare a comportamentului oamenilor va determina cu siguranță o scădere a ratei de transmitere în comunitate / În acest ritm, vom epuiza capacitatea de Terapie Intensivă din București (VIDEO)

Radu Țincu: O eventuală schimbare a comportamentului oamenilor va determina cu siguranță o scădere a ratei de transmitere în comunitate / În acest ritm, vom epuiza capacitatea de Terapie Intensivă din București (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 24 Oct 2020, 15:40
Radu Țincu: O eventuală schimbare a comportamentului oamenilor va determina cu siguranță o scădere a ratei de transmitere în comunitate / În acest ritm, vom epuiza capacitatea de Terapie Intensivă din București (VIDEO) Eveniment

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca din Capitală, a comentat evoluția epidemiei de coronavirus la nivel național și în Capitală, sâmbătă, în direct pe B1 TV. În acest context, el a explicat că Bucureștiul este o zonă de focar, una extrem de aglomerată, în care „această transmitere intracomunitară accelerată ne-a plasat în vârful și topul clasamentului zile la rând și chiar săptămâni la rând, iar acest lucru să știți că se traduce prin ceea ce se întâmplă acum în secțiile de Terapie Intensivă”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Radu Țincu, despre evoluția epidemiei de COVID-19, în direct pe B1 TV

 

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, sâmbătă, 4.761 de cazuri noi de COVID-19 depistate la nivel național, față de cele peste 5.000 anunțate vineri. Întrebat dacă este doar o întâmplare sau ne putem aștepta la un fenomen asemănător și în zilele următoare, Radu Țincu a explicat: „Trebuie să așteptăm și zilele următoare – sigur, ar fi preferabil să înregistrăm o apaltizare a curbei și eventual o scădere, pentru că orice zi cu o scădere a numărului de cazuri va avea un efect important cel puțin pentru secțiile de Terapie Intensivă, prin scăderea numărului de pacienți aflați în stare gravă, însă dacă ne uităm și ne gândim din punct de vedere științific, această aplatizare este un pic cam devreme să apară pentru că măsurile luate de autorități sunt prea recente, sunt măsuri implementate acum câteva zile și știm că este nevoie de o perioadă de două, trei săptămâni pentru a obține rezultate pozitive. Însă este foarte posibil ca, totuși, comportamentul oamenilor să se fi schimbat, văzând situația gravă spre care se îndreaptă sistemul sanitar, iar această schimbare a comportamentului cu siguranță va determina o scădere a ratei de transmitere în comunitate”.

Întrebat dacă în Capitală, având în vedere actualul regim de restricții, s-ar putea observa o îmbunătățire a situației sanitare începând de săptămâna viitoare, medicul a răspuns: „Da, dacă într-adevăr acest măsuri s-au respectat și populația a înțeles că trebuie să implementeze cu rigurozitate măsurile sanitare, da, și acest lucru este extrem de important. Bucureștiul este o zonă de focar, o zonă extrem de aglomerată, o zonă în care această transmitere intracomunitară accelerată ne-a plasat în vârful și topul clasamentului zile la rând și chiar săptămâni la rând, iar acest lucru să știți că se traduce prin ceea ce se întâmplă acum în secțiile de Terapie Intensivă. Secțiile de Terapie Intensivă pentru spitalele de linie 1 și suport sunt epuizate. Chiar și aceste noi secții de Terapie Intensivă suport care au fost elaborate de Ministerul Sănătății la începutul săptămânii deja sunt ocupate, deci dacă mergem în acest ritm, vom epuiza capacitatea de Terapie Intensivă din București și se va produce un fenomen extrem de îngrijorător pentru că, cu cât vor fi mai mulți pacienți COVID care au nevoie de reanimare, cu atât ceilalți pacienți vor accesa cu mai mare dificultate sistemul sanitar”.

 

 

L-au prins conducând cu 124 km/h în localitate, în România. Şoferul i-a spus o singură frază judecătorului, care, apoi, l-a iertat complet

Citeşte mai multe despre:   Radu Țincu