Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Radu Țincu: Rolul Ministerului Sănătății nu este să găsească vinovați pentru tragedii, ci să le prevină (VIDEO)

Radu Țincu: Rolul Ministerului Sănătății nu este să găsească vinovați pentru tragedii, ci să le prevină (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 17 Feb 2021, 19:21
Radu Țincu: Rolul Ministerului Sănătății nu este să găsească vinovați pentru tragedii, ci să le prevină (VIDEO) foto: captură TV Eveniment

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, a explicat că este posibil ca dorința populației de a fi găsiți vinovați pentru tragedii să satisfacă imaginea Ministerului Sănătății, „care scoate în față anumiți vinovați individuali”, însă acest lucru nu va rezolva problemele. Rolul instituției, spune doctorul, este să identifice vulnerabilitățile și disfuncționalitățile care au stat la baza diverselor evenimente nefericite, pentru ca mai apoi să aplice măsuri care să prevină astfel de situații.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Rolul Ministerului Sănătății nu este să găsească vinovații pentru tragedii, ci să le prevină, a subliniat medicul Radu Țincu

 

Radu Țincu a fost întrebat, în intervenția de miercuri seară la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, pe B1 TV, la ce se referea în una dintre postările sale, în care vorbea despre faptul că Ministerul Sănătății continuă o politică eronată.

„Cred că discutăm de postarea legată de diferitele tragedii care au cuprins Ministerul Sănătății, și ultima e legată pacientul ars transferat în Belgia. Spuneam faptul că Ministerul Sănătății, oarecum sub presiunea opiniei publice, se concentrează în a găsi vinovați individuali pentru diferite catastrofe. Rolul Ministerului Sănătății nu este să găsească vinovați, pentru că există o altă instituție, care este Ministerul Justiției și care se ocupă cu găsirea vinovaților. Ministerul Sănătății ar trebui să elaboreze, în urma acestor tragedii, politici preventive, să identifice vulnerabilitățile care au stat la baza acestor tragedii, și să încerce ca în viitor ce poate fi prevenit să fie aplicat în practică. Într-adevăr, e posibil ca această dorință a populației și societății civile de a găsi vinovați să satisfacă un pic imaginea Ministerului Sănătății, care scoate în față anumiți vinovați individuali, însă acești vinovați nu vor rezolva problemele în viitor”, a explicat Radu Țincu.

Medicul s-a arătat „absolut de acord” că găsirea de vinovați are rostul ei, însă a subliniat că stabilirea aspectelor de vinovăție ține de sistemul de justiție. Găsirea vinovaților, a declarat Radu Țincu, trebuie „să rămână, totuși, în sarcina anchetatorilor, există procurori, există completuri de judecată”.

„Cred că Ministerul Sănătății trebuie să prevină astfel de tragedii și să încerce să găsească, din toate anchetele care s-au efectuat, acele vulnerabilități, acele disfuncționalități care au stat la baza acestor tragedii și, dacă se pot în viitor preveni, să aplice măsuri care să prevină astfel de situații”, a adăugat Radu Țincu.

Pacientul ars din Belgia la care face referire medicul Radu Țincu a decedat în spitalul din Regat, după ce fusese plimbat prin trei spitale din România. El ajunsese acolo cu trei bacterii, iar Ciprian Isacu, medicul care l-a îngrijit în Belgia, susține că bărbatul nu fusese nici măcar curățat și spălat. S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!

Citeşte mai multe despre:   Radu Țincu,   Ministerul Sanatatii