Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Radu Țincu: Un pacient intubat, ventilat, în stare gravă, cu o infecție virală, are toate riscurile de a se contamina și cu infecții nosocomiale (VIDEO)

Radu Țincu: Un pacient intubat, ventilat, în stare gravă, cu o infecție virală, are toate riscurile de a se contamina și cu infecții nosocomiale (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 12 Ian 2021, 13:52
Radu Țincu: Un pacient intubat, ventilat, în stare gravă, cu o infecție virală, are toate riscurile de a se contamina și cu infecții nosocomiale (VIDEO) Eveniment

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, a subliniat că procedura intubării este una salvatoare de vieți. „În momentul în care funcția respiratorie este atât de afectată încât nu mai poate asigura oxigenarea pacientului și s-au epuizat toate celelalte proceduri de oxigenare pe mască, de ventilație mecanică non-invazive, se recurge și la această procedură a intubației, pentru că, în absența ei, pacientul va deceda”, a explicat doctorul, marți, în direct pe B1 TV.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Radu Țincu, despre procedura intubării și riscul bolnavilor de COVID-19 în stare gravă de a contracta infecții nosocomiale

 

„Procedura intubării este o procedură salvatoare de viață. În momentul în care funcția respiratorie este atât de afectată încât nu mai poate asigura oxigenarea pacientului și s-au epuizat toate celelalte proceduri de oxigenare pe mască, de ventilație mecanică non-invazive, se recurge și la această procedură a intubației, pentru că, în absența ei, pacientul va deceda. Faptul că un pacient are nevoie de intubare și ventilare mecanică, asta înseamnă că funcția pulmonară este atât de afectată încât este necesară suplimentarea, supleerea funcției respiratorii. Din acest punct de vedere, un pacient care necesită intubație și ventilație mecanică are o stare gravă de sănătate”, a declarat Radu Țincu, după ce a primit o întrebare despre procedura intubării în contextul cazului Bogdan Stanoevici.

Întrebat care e prognosticul medicilor în momentul în care este vorba despre o persoană intubată în stare gravă, Radu Țincu a declarat: „Depinde foarte mult și de patologia pentru care pacientul ajunge să fie intubat. Dacă discutăm de coronavirus, discutăm de o gravă pneumonie virală bilaterală care afectează pacientul. S-a discutat foarte mult despre infecțiile nosocomiale asociate. Este evident că intubarea și ventilarea unui pacient crește riscul de infecții nosocomiale pentru că funcția respiratorie fiziologică este afectată prin prezența unui tub la nivelul traheei și prin faptul că toată respirația este, dacă vreți, artificială. Acesta este un aspect. Al doilea aspect, faptul că pacientul a ajuns să fie intubat, asta înseamnă și traduce o stare generală foarte gravă, care afectează capacitatea imunitară a pacientului. Dacă discutăm de asocierea cu coronavirusul, care este o boală infecțioasă virală, ea produce un dezechilibru imun. Sistemul imunitar luptă împotriva virusului și lasă loc, dă posibilitatea infectării cu alți germeni de altă categorie, cum ar fi bacteriile. Din acest punct de vedere, un pacient intubat, ventilat, în stare gravă, cu o infecție virală, are toate riscurile de a se contamina și cu infecții nosocomiale”.

Citeşte mai multe despre:   Radu Țincu