Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Radu Zlati (PNL): Ministrul Educației cedează presiunilor Consiliului Național al Elevilor. Târziu, dar niciodată nu este prea târziu să respectăm legile

Radu Zlati (PNL): Ministrul Educației cedează presiunilor Consiliului Național al Elevilor. Târziu, dar niciodată nu este prea târziu să respectăm legile

Un articol de: - 03 Sep 2015, 12:19
Foto: ampress.ro Eveniment

Recent, Ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu a declarat că anul școlar 2015-2016 va aduce o noutate: elevii claselor a XI-a și a XII-a vor primi manuale școlare gratuite.

"Procedând astfel, Ministrul Educației nu face decât să cedeze la presiunile societății civile, și mai exact celor venite din partea Consiliului Național al Elevilor. Târziu, dar niciodată nu este prea târziu să respectăm legile…", consideră deputalul PNL Radu Zlati.

"De fapt, procedându-se astfel se pune în practică atât litera Constituției, care prevede la art. 32 (4) că ”Învățământul de stat este gratuit, potrivit legii”, cât și Legea Educației Naționale 1/2011 care stipula prin art. 69 (4): <>", adaugă acesta într-un comunicat de presă remis B1 TV.

Scandalul provine din faptul că, până acum, nici un Ministru al Educației nu a prevăzut în bugetul ministerului pe care îl coordona, sumele necesare licitațiilor de manuale și tipăririi acestora; sau măcar a retipăririi manualelor aprobate înainte de 2011.

"Și în lista lungă a miniștrilor care nu au respectat nici Constituția, nici Legea Educației Naționale intră toți miniștrii Educației din 2011 și până în prezent. Este adevărat, Ministrul Cîmpeanu reușește intrarea în legalitate (pe jumătate, deoarece elevii nu vor primi toate seturile de manuale gratuit, ci doar unele dintre ele…), dar întrebarea rămâne: cum explică foștii miniștri ai educației faptul că nu au aplicat prevederile legii?

Consider că Parlamentul ar trebui să constituie o comisie de anchetă parlamentară care să cerceteze împrejurările în care a avut loc această dublă încălcare a cadrului legal, nerespectându-se atât Constituția, cât și Legea 1/2011. Asta până când organele cu atribuții specifice în respectarea legilor din statul român nu se vor autosesiza și nu vor întreprinde demersurile care le sunt specifice", conchide liberalul.
Citeşte mai multe despre:   PNL
 
Loading...