Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Raed Arafat, avertisment privind pandemia de coronavirus: “Intrăm în logica medicinei de dezastre”

Raed Arafat, avertisment privind pandemia de coronavirus: “Intrăm în logica medicinei de dezastre”

Un articol de: George Lupu - 27 Oct 2020, 13:50
Raed Arafat, avertisment privind pandemia de coronavirus: “Intrăm în logica medicinei de dezastre” Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Pandemia de coronavirus a început să pună de câteva săptămâni presiune pe întreg sistemul medical, odată cu creșterea numărului de infectări și al numărului de pacienți internați în secțiile ATI. Cu toate acestea, autoritățile anunță că această criză sanitară este abia la început și că ar trebui să ne așteptăm la o situație și mai dramatică.

 

Avertismentul secretarului de stat Raed Arafat

 

Potrivit secretarului de stat Raed Arafat încet, încet se intră în "logica medicinei de dezastre", care presupune intrarea în vigoare a unor măsuri radicale.

"Situaţia de astăzi este una pe care noi am anticipat-o, din păcate. Presiunea asupra sistemului sanitar este evidentă. Vedem o presiune care continuă să crească şi acest lucru iarăşi este un lucru care a fost anticipat, având în vedere cifra cazurilor care apare în fiecare zi. Clar că un procent din aceste cazuri va ajunge în spitale, are nevoie de îngrijiri medicale avansate şi unii dintre ei chiar de terapie intensivă. (...)

Acum, încet, încet, intrăm în logica medicinei de dezastre, în care trebuie un management diferit faţă de măsurile de prevenţie, măsuri de prevenţie care trebuie să continue pe linie epidemiologică, măsurile care să oprească răspândirea. Acestea sunt cele mai importante. Dar, în acelaşi timp, acum, ne confruntăm cu o situaţie care necesită aplicarea unor măsuri foarte bine calculate pentru a putea trata şi a putea asista numărul cel mai mare de pacienţi posibil", a afirmat Arafat, citat de Agerpres.

Raed Arafat avertizează totodată că se va ajunge la zile în care se vor înregistra şi 100 de pacienţi ce vor intra în Terapie Intensivă, ceea ce înseamnă adaptarea sistemului şi introducerea mecanismelor de lucru după conceptele de medicină de dezastre.

"Rolul lor este tratarea celui mai mare număr posibil, pentru a face binele pentru cel mai mare număr posibil", a explicat Raed Arafat, în cadrul videoconferinţei "Fenomenul SARS-CoV2. Gripa Sezonieră. Vaccinarea", organizată de Profit.ro.

 Sora ei tocmai se mutase în casă nouă, când a făcut o descoperire înfiorătoare în pivniță. „Să fugă imediat de acolo!” (FOTO)

Un nou record negativ în România

 

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) anunță în bilanțul transmis marți, la ora 13.00, un record al deceselor înregistrate în rândul pacienților infectați cu noul coronavirus. De luni până marți au murit 104 persoane, cele mai multe victime de la începutul crizei sanitare în România și până acum. Totodată, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 4.724 noi cazuri de contaminare, dintr-un total de 28.876 de teste. În acest moment, în secțiile de terapie intensivă sunt internați 824 de paxcienși infectați cu SARS-CoV-2. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.084 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În aceste condiții, de la începutul pandemiei și până în prezent, în România au fost înregistrate 217.216  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 155.630 au fost declarate vindecate.

Bilanțul deceselor a ajuns la 6.574, de luni de la ora 10.00 până marți, la aceeași oră fiind înregistrate încă 104 victime. Este vorba despre 56 de bărbați și 48 de femei, care erau internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Ilfov și 

Citeşte mai multe despre:   Raed Arafat,   ATI