Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Raed Arafat, critici dure pentru medicii care lucrează și la stat, și la privat: Din moment ce noi plătim corect, ne așteptăm la un comportament corect. Nu pot să vină la 8 și să plece la 12

Raed Arafat, critici dure pentru medicii care lucrează și la stat, și la privat: Din moment ce noi plătim corect, ne așteptăm la un comportament corect. Nu pot să vină la 8 și să plece la 12

Un articol de: B1.ro - 27 Oct 2018, 11:48
Raed Arafat, critici dure pentru medicii care lucrează și la stat, și la privat: Din moment ce noi plătim corect, ne așteptăm la un comportament corect. Nu pot să vină la 8 și să plece la 12 Eveniment

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, îi atacă dur pe medicii din sistemul public care lucrează și la privat. Secretarul de stat spune că, acum, cu salariile mărite, ar trebui să stea la program şi să nu mai plece repede la clinicile private unde lucrează în paralel. 

Afarat este nemulțumit de faptul că, spune el, medicii nu acordă aceeași atenție pacienților din sistemul de stat, deși salariile le-au fost majorate, lucru care ar trebui să-i motiveze mai mult. 

„Din momentul în care noi plătim corect, pentru că nu mai poate spune nimeni că plata e sub un nivel, trebuie să ne așteptăm la un comportament foarte corect, la o abordare foarte corectă a bolnavului și la un interes egal cu ce dau unii în sectorul privat. În sectorul public nu mai e niciun motiv și nu generalizăm. Sunt mulți medici care își fac treaba corect și o făceau și înainte de creşteri. Acum avem motivul. Din moment ce plata a ajuns la nivelul acesta, solicităm ca în sectorul public să fie interesul și loialitatea la nivel maxim. Nu prindem pe nimeni care pleacă înainte de program ca să opereze sau să lucreze în altă parte, fără să fac aluzie la nimeni, dar dau exemple care știm că se întâmplă.

Nu pot să consult în cabinet privat, când încă sunt prins în programul public. Vin la 8, plec la 4 e una, dar vin la 8 și plec la 1 sau la 12 nu e ok la salariul primit”, a declarat Raed Arafat la Digi 24. 

Șeful DSU a mai atras atenția că, în prezent, în sistemul de sănătate există două entități, iar pacienții se plimbă între ele, fără a exista garanția calităţii în ambele.

”Reguli în spitale există, dar trebuie implementate. Poate trebuie lucrat la programul de lucru să ajungem la program normal 8 ore pentru plată și nu la program redus. Din ce știu, încă nu suntem la 8 ore, ci la program redus. Nu știu dacă mai e o țară care are asta în sectorul public. Controlul calităţii, al indicatorilor. Ești medic în public, cât ai făcut, ce ai făcut, câți bolnavi ai văzut, consultat, care e rezultatul în spitalele publice. Exact cum cum face spitalul privat cu medicul care lucrează la el trebuie să facă spitalul public și să aibă pretenții egale.

E un moment în care, după ce s-au asigurat finanțări corecte la nivel salarial, trebuie să privim lucrurile transparent, corect și neutru și să spunem clar: E normal să am în spital privat medici care vin din altă parte sau medicul din spital public să părăsească locul de muncă înainte sau să lucreze 5-6 ore și restul dincolo, nu știu, trebuie analizat.

Poate vin unii cu alte păreri. Aceasta e una din problemele de fond fundamentale în sistemul sanitar”, a mai spus Raed Arafat.
 

Citeşte mai multe despre:   Raed Arafat