Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Raed Arafat: Deja au fost internaţi în Spitalul Foişor, la ATI, 7 pacienţi. Transferul bolnavilor va continua la interval de 60-90 de minute

Raed Arafat: Deja au fost internaţi în Spitalul Foişor, la ATI, 7 pacienţi. Transferul bolnavilor va continua la interval de 60-90 de minute

Un articol de: Raluca Tindeche - 11 Apr 2021, 08:57
Raed Arafat: Deja au fost internaţi în Spitalul Foişor, la ATI, 7 pacienţi. Transferul bolnavilor va continua la interval de 60-90 de minute Foto: Guvernul României / Facebook Eveniment

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a precizat, sâmbătă seara, că deja au fost internaţi la Spitalul Foişor 7 pacienţi cu COVID-19 la ATI.

În paralel, au sosit la Spitalul Foişor de la unităţile de primiri urgenţe şi pacienţi care au nevoie doar de oxigen pe secţie obişnuită, a spus Arafat, pe Facebook. 

El a mai arătat că Terapia intensivă mobilă din curtea Spitalului 'Victor Babeş' din Bucureşti este deja ocupată la capacitatea ei maximă de 8 paturi.

”Se continuă transferul treptat al pacienţilor din unităţile de primiri urgenţă din Bucureşti spre Spitalul Foişor. Deja au fost internaţi în Spitalul Foişor pacienţi pe 7 paturi ATI din cele 20, iar transferul din unităţile de primiri urgenţe va continua la interval de aproximativ 60 – 90 minute. În paralel, au sosit la Spitalul Foişor de la unităţile de primiri urgenţe şi pacienţi care au nevoie doar de oxigen pe secţie obişnuită. Transferul va continua şi pentru pacienţii oxigeno-dependenţi către cele 90 de paturi din Spitalul Foişor”, a mai spus șeful DSU. 

 

„Decizia de a evacua și de a face loc pentru bolnavii în stare critică rămâne valabilă și aș lua-o din nou oricând”, spune Raed Arafat 

 

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a făcut noi precizări, sâmbătă, despre situația de la Spitalul Foișor, care vineri a fost transformat în spital suport Covid, astfel că peste 100 de pacienți au fost evacuați. 

„Vreau să subliniez că decizia – care a fost luată ieri și care consider că, ca și decizie de fond, este una corectă chiar dacă a creat un disconfort pentru pacienții care erau internați în Spitalul Foișor – avea o singură menire și asta este să salvăm cât mai multe vieți, să nu ne punem în situația pe noi, pe colegii noștri din Unitățile de Primiri Urgențe și din spitale să aleagă între pacienții care ajung cu ambulanțele cine intră și cine rămâne în ambulanță și așteaptă în ambulanță. Acolo n-am dorit să ajungem. Așa că soluția de a evacua un spital, și îmi pare rău că s-a întâmplat acest lucru, mai târziu, în cursul nopții, când noi de fapt ordinul l-am emis pe la prânz, ieri, iar echipa noastră la spital era în jurul orei 15, ca să discute și să înceapă această evacuare, și care totuși s-a lungit ca și discuții până la momentul în care s-a început mai târziu”, a declarat Raed Arafat, într-un videoclip postat pe Facebook.

„Poate că acum am învățat și mai mult pe partea de evacuare a unui spital, anumite aspecte pe care trebuie să le luăm în considerare în viitor”, a susținut într-o înregistrare pe Facebook șeful DSU.S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!

Reamintim că zeci de pacienți de la Spitalul Foișor din București au fost evacuați vineri seară din unitatea medicală, care a fost transformată în spital suport COVID. Pacienții au fost evacuați pe tărgi și cărucioare. Mulți dintre ei au fost trimiși acasă. Totul s-ar fi întâmplat în contextul în care managerul Spitalului Foișor s-ar fi opus transformării acestuia în unitate suport COVID-19.

Citeşte mai multe despre:   Raed Arafat,   Spitalul Foisor