Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Raed Arafat, despre campania de vaccinare: ”România stă mult mai bine decât majoritatea ţărilor europene. Avem 2% vaccinaţi”

Raed Arafat, despre campania de vaccinare: ”România stă mult mai bine decât majoritatea ţărilor europene. Avem 2% vaccinaţi”

Un articol de: Raluca Tindeche - 25 Ian 2021, 07:38
Raed Arafat, despre campania de vaccinare: ”România stă mult mai bine decât majoritatea ţărilor europene. Avem 2% vaccinaţi” Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a precizat, la Antena 3, că România are deja 2% de oameni vaccinați și stă mai bine decât majoritatea ţărilor europene. 

''Stăm mult mai bine decât majoritatea ţărilor europene. Am ajuns pe zi să vaccinăm peste 30.000 de oameni'', a spus acesta, la Antena 3. 

''La acest moment singura frână care este cantitatea vaccinului care se primeşte. Aici sunt aspectele de livrare pe care le ştiu colegii de la Comitetul de Vaccinare. Dacă ne comparăm cu alte ţări şi există site-uri care ne compară, nu e o chestie băgată de România să spunem că ne lăudăm. Stăm mult mai bine decât majoritatea ţărilor europene. 

Acesta a declarat că sunt multe țări care au sub 1% de persoane vaccinate. 

Noi avem deja 2% vaccinaţi. Dacă vedeţi harta Europei cu 2% vaccinaţi sunt încă două-trei ţări care au atins această cifră. Sunt ţări care sunt mult sub noi. Sunt ţări care sunt sub 1%, aşa că România totuşi este în rândul ţărilor care au fost mai active în acest sens.

Eu zic că modul de organizare, faptul că s-a implicat Ministerul Apărării, faptul că s-a colaborat între noi toţi, Ministerul Apărării cu DSU, cu Ministerul Sănătăţii, faptul că au fost implicate resurse la nivel naţional, logistice, personal medical. A fost organizat din punctul meu de vedere, destul de eficient ca să putem vaccina mai mulţi.

 

Peste 30.000 de oameni vaccinați într-o zi 

 

Am ajuns pe zi să vaccinăm peste 30.000 de oameni. Toate ţările au probleme. Orice problemă care poate fi corectată, sunt covins că colegii o vor corecta, dar nu e nimeni care să poată să spună: e perfect la mine totul. Ideea este ce realizăm şi rezultatul nostru în acest moment, este un rezultat bun. Echipa de vaccinare şi-a făcut treaba, din punctul meu de vedere'', a declarat Raed Arafat, la Antena 3.Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European


 

Citeşte mai multe despre:   Raed Arafat,   campania de vaccinare