Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Raed Arafat, despre cel mai grav bilanț al pandemiei de coronavirus: "Riscul de a continua să crească numărul de infectări e destul de serios"

Raed Arafat, despre cel mai grav bilanț al pandemiei de coronavirus: "Riscul de a continua să crească numărul de infectări e destul de serios"

Un articol de: George Lupu - 08 Iul 2020, 13:45
Raed Arafat, despre cel mai grav bilanț al pandemiei de coronavirus: "Riscul de a continua să crească numărul de infectări e destul de serios" Foto: Hepta Eveniment

Raed Arafat, șeful DSU, a declarat la scurt timp după publicarea ultimului bilanț al pandemiei de coronavirus care indică cel mai mare număr de cazuri de infectări zilnice, că această creștere va continua dacă nu se respectă regulile și în absența unei legislații clare privind carantina din punct de vedere medical, după decizia CCR care a stabilit că internarea în spital și carantinarea doar prin Ordin de Ministru sunt neconstituționale.

 

Avertismentul transmis de Raed Arafat, după publicarea celui mai grav bilanț al pandemieid e coronavirus

 

Raed Arafat a precizat că trendul cazurilor de coronavirus este în creștere și că există în prezent un nivel ridicat de transmitere comunitară.

"Lipsa respectării unor reguli de către o parte din populație, de către operatori economic a dus la o creștere continuă prin transmitere comunitară. Avem creștere semnificativă continuă.

Trendul e în creștere și singura soluție e ca populația să se convingă că trebuie să respecte regulile care s-au solicitat și să nu asculte campaniile care îndeamnă să nu le respecte. Astea sunt probleme serioase care vor duce la creștere mai departe.

Din discuțiile avute cu colegii care urmăresc situația reiese că la acest moment, dacă lumea nu începe să respecte mai mult regulile și să-i respecte pe cei care le respectă, riscul de a continua să crească numărul de infectări e destul de serios”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Acesta a condamnat refuzul respectării normelor de siguranță de către unii români, precum și lipsa instrumentelor legale care au permis multor persoane asimptomatice, infectate cu coronavirus să părăsească spitalele.

“Problema e că noi am luat măsuri de relaxare care s-au ținut cu excepția ultimelor, dar pentru relaxare trebuia să existe măsuri compensatorii, măsurile compensatorii sunt în responsabilitatea individului - portul măștilor, spălatul pe mâini, fără zone aglomerate, să eviți anumite comportamente care altădată erau normale, dar acum trebuie să ai grijă la ele.Lovitură în televiziune! Transferul lui Mircea Badea...

Ce s-a întâmplat în ultima perioadă e intensificarea campaniilor negaționiste care spun că virusul nu există sau care folosește ideea libertății individuale, cum că orice om are dreptul să refuze să respecte regulile.

Aceste campanii au avut un efect, fiind destinate unei categorii de oameni. Fiecare campanie a avut efecte asupra unei categorii de oameni. Lăsăm foarte mulți oameni să rămână liberi să circule și să facă orice, nu se poate impune măsura izolării sau carantinării.

Sunt oameni care au plecat din spital fiind simptomatici sau au refuzat internarea, nimeni nu știe în comunitate cum se comportă, această situație  agravează acum situația generală, ceea ce poate duce la o creștere mai mare a cazurilor", a declarat Raed Arafat.

 

Ultimul bilanț al pandemiei de coronavirus

 

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, miercuri, că 30.175 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19 la nivel național, dintre care 555 reprezintă cazuri noi de îmbolnăvire, la un număr total de 796.484 de teste pentru SARS-CoV-2 prelucrate.

Potrivit celui mai recent bilnț prezentat de autorități, din numărul total de pacienți confirmați cu infecție cu coronavirus, 22.284 au fost externate, dintre care 20.799 de vindecați și 1.485 de asimptomatici, 1.817 au murit, iar alți 237 sunt internați în secțiile de terapie intensivă din țară.

Citeşte mai multe despre:   Raed Arafat,   COVID-19