Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Raed Arafat, despre criza de imunoglobulină: Am apelat şi la mecanismul NATO

Raed Arafat, despre criza de imunoglobulină: Am apelat şi la mecanismul NATO

Un articol de: - 05 Mar 2018, 22:14
Eveniment

Secretarul de stat din Ministerul de Interne şi coordonatorul Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a anunţat luni seară, că în contextul crizei de imunoglobuline, pe lângă declanşarea mecanismului de protecţie civilă european, a apelat şi la la mecanismul NATO pentru imunoglubuline, anunţă Agerpres.

"Acum mi-a venit adresa de la doamna ministru semnată, aşa că vom parcurge exact demersurile care se fac în mod oficial. Adică IGSU, care este punctul de contact pentru astfel de mecanisme, o să trimită solicitarea, explicând că noi vom suporta costurile şi vom suporta transportul prin UNIFARM. Singura problemă este să identificăm stocul necesar pentru noi, ca să fie pus la dispoziţie, îl procurăm şi îl aducem de urgenţă în România. Ţările care identifică astfel de stocuri vor lua legătura cu noi şi vor pune la dispoziţie stocurile", a explicat Raed Arafat, într-o intervenţie televizată.

Coordonatoul DSU a susţinut că această apariţie a crizei de imunoglobuline poate fi pusă şi pe seama unei forme de presiune a firmelor asupra Ministerului Sănătăţii pentru stabilirea preţului.

"Ştiţi foarte bine că au fost multe discuţii cu firmele importatoare sau fabricante care nu au ajuns cu ele la un final. În final, trebuie să recunoaştem că este şi o formă de presiune asupra Ministerului Sănătăţii pentru stabilirea unui preţ sau altul", consideră Raed Arafat.

Ministerul Sănătăţii a informat luni searacă, având în vedere discontinuităţile apărute începând de anul trecut în aprovizionarea cu imunoglobulină umană, a luat decizia pentru declanşarea Mecanismului European de protecţie civilă. Decizia a fost aprobată de premierul României. (Detalii AICI)
 

Citeşte mai multe despre:   imunoglobină,   NATO