Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Raed Arafat, despre tragedia de la ”Victor Babeș”: Presiunea de oxigen în TIR a crescut brusc / Reprezentantul firmei care întreține ventilatoarele nu a vrut să intre în TIR, pentru că acolo erau pacienți COVID (VIDEO)

Raed Arafat, despre tragedia de la ”Victor Babeș”: Presiunea de oxigen în TIR a crescut brusc / Reprezentantul firmei care întreține ventilatoarele nu a vrut să intre în TIR, pentru că acolo erau pacienți COVID (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 12 Apr 2021, 23:41
Raed Arafat, despre tragedia de la ”Victor Babeș”: Presiunea de oxigen în TIR a crescut brusc / Reprezentantul firmei care întreține ventilatoarele nu a vrut să intre în TIR, pentru că acolo erau pacienți COVID (VIDEO) Foto: Guvernul României / Facebook Eveniment

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful DSU, a explicat, luni noapte, cum s-a ajuns la tragedia din TIR-ul ATI al spitalului ”Victor Babeș”, soldată cu moartea a trei pacienți COVID-19. Acesta a susținut că a fost o problemă de creștere bruscă a presiunii de oxigen în TIR, care a făcut ca aparatele să intre în sistem de autoprotecție și să se oprească. Nu se știe deocamdată ce anume a determinat creșterea bruscă a presiunii. Asta urmează să se stabilească în anchetă.

Arafat a mai spus că un angajat al firmei care întreține ventilatoarele era atunci la fața locului, dar nu a vrut să intre în TIR-ul ATI deoarece acolo erau pacienți cu coronavirus.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Raed Arafat, explicații despre tragedia de la spitalul ”Victor Babeș”

 

„Mai e de menționat: era un reprezentant al firmei care întreține ventilatoarele în curtea spitalului când s-a întâmplat această situație - din informațiile pe care le avem - dar nu a dorit să intre în TIR și să ajute acolo, având în vedere că în TIR sunt pacienți COVID. Chiar dacă i se ofereau materiale de protecție, tot a preferat să rămână afară și să dea indicații colegilor din interiorul TIR-ului.

Aici s-a întâmplat ce nimeni nu-și dorea să se întâmple, anume unii pacienți și dacă au fost luați pe baloanele de ventilație, adică ventilație manuală, au intrat în stop, nu s-a reușit să fie resuscitați. Erau în stare foarte critică, iar 5 pacienți au fost transferați la alte spitale.

Acum e o anchetă derulată de Poliția Capitalei care va stabili după audieri, după discuții după tot, ce s-a întâmplat acolo.
Cert e că compania care a verificat ventilatoarele apoi... Ele având un loc electronic care arată ce se întâmplă, clar că în jurul orei 16.25 - dacă asta e informația corectă pe care am primit-o - a crescut presiunea brusc peste 6 bari. Asta explică clar urgența care apărut.
Veste de ultimă oră despre Oana Sârbu! (FOTO)

Personal am venit după ora 17.00. Am ținut legătura cu managera spitalului, colegii de la SMURD au trimis echipe de sprijin, apoi am intrat în legătură cu dl ministru Voiculescu. Am discutat cu el, pe parcurs s-a interventit pentru primirea pacienților în alte părți. 

Deci o problemă de creștere bruscă a presiunii de oxigen în TIR, care a făcut ca aparatele să intre în sistem de autoprotecție și să se oprească, crescând presiunea peste 6 bari. Sperăm să fie elucidat motivul pentru care a crescut presiunea”, a explicat Raed Arafat.

Conform unor surse, instalarea ar fi fost făcută de DSU, iar contractul cu firma care asigura întreținerea ventilatoarelor ar fi fost încheiat tot de DSU. Firma respectivă ar fi Medist.

Citeşte mai multe despre:   Raed Arafat,   Spitalul Victor Babes,   pacienti COVID-19