Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Raed Arafat, despre ziua alegerilor parlamentare: „Niciun fel de sărbătoriri după anunțarea rezultatelor. Va trebui să interzicem chiar în scris probabil de acum” / Ce se întâmplă cu sărbătorile de iarnă

Raed Arafat, despre ziua alegerilor parlamentare: „Niciun fel de sărbătoriri după anunțarea rezultatelor. Va trebui să interzicem chiar în scris probabil de acum” / Ce se întâmplă cu sărbătorile de iarnă

Un articol de: Andrei Ștefan - 27 Oct 2020, 08:37
Raed Arafat, despre ziua alegerilor parlamentare: „Niciun fel de sărbătoriri după anunțarea rezultatelor. Va trebui să interzicem chiar în scris probabil de acum” / Ce se întâmplă cu sărbătorile de iarnă Foto: gov.ro Eveniment

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a precizat, duminică seara, în cadrul emisiunii „Punctul de Întâlnire” de la Antena 3, cum se va desfășura ziua alegerilor parlamentare, de pe 6 decembrie.

 

Raed Arafat, despre ziua alegerilor parlamentare

 

Petrecerile de după alegerile locale ar fi avut un impact semnificativ asupra creșterii numărului de cazuri de COVID-19, spune șeful DSU, fapt ce a determinat autoritățile ca, pentru alegerile parlamentare, să ia în calcul luarea unor măsuri mai stricte.

„Pentru ziua de vot o să insistăm ca după ziua de vot la anunțarea rezultatelor să nu există niciun fel de sărbătoriri, ieșiri și contact fără mască. Chiar dacă lumea va fi bucuroasă, exact asta am văzut la locale - și poate acolo a avut un impact serios.

Asta este momentul în care va trebui să venim și să interzicem chiar în scris probabil de acum ca să fim siguri că acest lucru nu se va întâmpla atunci. Chiar dacă nici la locale acest lucru nu era permis și totuși se întâmplat.

Deci va trebui să învățăm populația că indiferent cât de bucuros ești, care este problema la momentul respectiv, să nu ajungi să transmiți această boală peste tot în comunitate", a declarat Raed Arafat.

 

Raed Arafat, despre sărbătorile de iarnă

 Sora ei tocmai se mutase în casă nouă, când a făcut o descoperire înfiorătoare în pivniță. „Să fugă imediat de acolo!” (FOTO)

În ceea ce privește sărbătorile de iarnă, șeful DSU a punctat că acestea vor fi „adaptate virusului”.

„Despre sărbătorile de iarnă... este încă o perioadă care va trebui să fie adaptată acestui virus. Știu că atunci o să avem din nou foarte mulți oameni care o să vrea să sărbătorească sărbătorile de iarnă ca și cum nu ar fi fost virusul și nu este nicio problemă. Din păcate acest lucru va fi imposibil.

Va trebui să ne adaptăm modului în care în acest an vom trece prin perioadele respective în speranța că la anul vom putea să revenim la cât mai aproape de viață normală, cum o știam noi înaintea acestui virus", a concluzionat Arafat.

Dealtfel, acesta este de părere că „nu vom sta liniștiți” în ceea ce privește epidemia de COVID-19 „cel puțin până la primăvară sau chiar vara anului viitor”, menționând, zilele trecute, că „va trebui să învățăm să trăim cu virusul, respectând toate regulile pe care unii și alții încearcă să ne convingă să nu le respectăm”.

„Cred că cel puţin până la primăvară sau chiar vara anului viitor nu vom sta liniştiţi, va trebui să învăţăm să trăim cu virusul, respectând toate regulile care unii şi alţii încearcă să ne convingă să nu le respectăm. Dacă respectăm toate regulile şi renunţăm la anumite aspecte din viaţa noastră temporar fără să o afectăm semnificativ, atunci este posibil să ieşim cu bine când lucrurile vor reveni la cvasi-normalitate, adică către primăvară-vară. Inclusiv preşedintele Franţei a transmis un mesaj că până în vară nu va fi uşor cu virusul SARS-CoV-2. Putem avea momente în care lucrurile să se agraveze, momente în care lucrurile să se stabilizeze, adică să mai avem diferite creşteri, scăderi. Totul depinde de noi şi dacă respectăm regulile şi ce măsuri, ce activităţi reluăm, cum le reluăm, sub ce formă le reluăm, putem să controlăm situaţia şi să nu ajungem la o situaţie foarte dramatică în care nu mai putem face faţă”, a declarat Arafat, duminică seara la Antena 3

Citeşte mai multe despre:   Raed Arafat,   alegeri parlamentare 2020,   COVID-19