Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Raed Arafat: E imoral și incorect ca unitățile medicale private să primească bani din fonduri publice și apoi și de la pacienți, pentru aceleași servicii (VIDEO)

Raed Arafat: E imoral și incorect ca unitățile medicale private să primească bani din fonduri publice și apoi și de la pacienți, pentru aceleași servicii (VIDEO)

Un articol de: - 10 Sep 2015, 19:04
Raed Arafat: E imoral și incorect ca unitățile medicale private să primească bani din fonduri publice și apoi și de la pacienți, pentru aceleași servicii (VIDEO) Foto: enational.ro Eveniment

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe, Raed Arafat, a declarat joi că este imoral și incorect ca unitățile medicale private să primească bani atât din fonduri publice și să mai ia și de la pacienți pentru aceleași servicii.

"Ce ar fi imoral este să iei fonduri publice și după aceea să mai iei bani de la pacient când vine la tine, peste fonduri publice, pentru a oferi aceste servicii în sectorul privat. Acesta este un aspect pe care, personal, l-aș considera incorect. Asta înseamnă că este o limitare de accesare și accesul devine permis numai celor care pot să vină cu suplimentul de bani, neexistând încă la noi răspândite foarte bine asigurările private complementare de care este nevoie ca să poată să suplimenteze finanțarea sistemului medical", a declarat Arafat.

Oficialul a subliniat că "finanțarea din fondurile publice a sectorului privat trebuie făcută cu foarte mare responsabilitate și cu gândire a ce finanțăm".

În opinia sa, "a lucra în ambele sectoare în același timp, pentru personalul sanitar creează o problemă foarte mare legată de modul în care cele două sectoare interacționează în mod etic și moral".

"Dacă vrei să lucrezi ca medic, asistent, în sectorul public dimineața și în sectorul privat după-masă, aceeași sursă de finanțare și să se intersecteze pacienții între cele două sectoare fără să existe nicio reglementare, normal că nu este un aspect moral", a spus demnitarul.

Raed Arafat, despre spitalele private: E imoral să iei fonduri publice și bani de la pacienți


Citeşte mai multe despre:   Raed Arafat,   secretar de stat