Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Raed Arafat: În etapa a II-a se va începe cu persoanele în vârstă, persoanele cu vulnerabilități, iar apoi va fi și personalul esențial din diferite activități / Înscrierea nu e doar digitală (VIDEO)

Raed Arafat: În etapa a II-a se va începe cu persoanele în vârstă, persoanele cu vulnerabilități, iar apoi va fi și personalul esențial din diferite activități / Înscrierea nu e doar digitală (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 11 Ian 2021, 12:49
Raed Arafat: În etapa a II-a se va începe cu persoanele în vârstă, persoanele cu vulnerabilități, iar apoi va fi și personalul esențial din diferite activități / Înscrierea nu e doar digitală (VIDEO) Foto: gov.ro Eveniment

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru situații de Urgență, s-a vaccinat împotriva COVID-19, luni, la Centrul de Vaccinare din cadrul Spitalului de Urgență „Prof. dr. Dimitrie Gerota” din Capitală, ocazie cu care a făcut mai multe precizări despre derularea campaniei naționale, printre care și o serie privind etapa a II-a și înscrierea la vaccinare.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Raed Arafat s-a vaccinat luni împotriva COVID-19. Ce a declarat despre înscrierea la vaccinare și prioritățile din etapa a II-a 

 

Întrebat care vor fi prioritățile la vaccinare în etapa a II-a din campania națională de vaccinare, în condițiile în care această fază cuprinde multiple categorii de persoane, șeful DSU a precizat: „La etapa a II-a, care eu l-am auzit pe domnul dr. Gheorghiță zicând că va intra cât mai repede, vor începe, am înțeles, cu persoanele în vârstă, persoanele care sunt cu vulnerabilități și după care, bineînțeles, vor fi și persoanele esențiale, personalul esențial din diferite instituții, din diferite activități din societate”.

Referitor la faptul că anumite persoane ar putea să nu reușească să se înscrie la vaccinare prin intermediul platformei digitale, secretarul de stat Raed Arafat a declarat: „Există alternative. Înscrierea nu este una doar digitală, pot să se înscrie și prin alte modalități”.

Șeful DSU a mai afirmat că, în opinia sa, campania de vaccinare „merge bine, nu stăm nici cel mai bine în Europa, nici cel mai prost”. 

„Stăm bine și e încă mult de făcut, că numărul centrelor va crește. În următoarele zile, Ministerul Sănătății va mai face un pas ca să plătească medicii de familie să participe la vaccinare. Sunt premise de îmbunătățire, iar eu consider că până acum, totuși, printre țările din jurul nostru, am mers destul de ok ca început. Dar acest lucru trebuie amplificat pe mai departe”, a mai spus Raed Arafat.

Demnitarul a subliniat că vaccinarea anti-COVID-19 reprezintă „speranța pe care o avem la acest moment”.Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

„Îndemnul meu către toți este să înțeleagă că asta este speranța pe care o avem la acest moment. Asta este calea pe care dacă o urmează cât mai mulți, vaccinul fiind voluntar, nu este obligatoriu, este considerat vaccin sigur, este un vaccin care este gratuit – dacă, totuși, cât mai mulți îl facem, reușim poate cât mai repede să reajungem într-o situație cât mai aproape de normalitate. Îndemnul meu către toți este să nu asculte toate aceste știri nefondate, afirmații nefondate despre vaccin și să meargă pe informațiile care sunt furnizate și care sunt justificate științific, există deja destule care să dea informații și să explice cum funcționează vaccinul respectiv, și să vină la vaccinare”, a adăugat Raed Arafat.

 

Citeşte mai multe despre:   Raed Arafat