Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Raed Arafat, despre incidentul de la Spitalul Victor Babeș: În jurul orei 16:25, presiunea a crescut brusc, iar aparatele s-au oprit. De ce s-a întâmplat acest lucru, stabilește ancheta

Raed Arafat, despre incidentul de la Spitalul Victor Babeș: În jurul orei 16:25, presiunea a crescut brusc, iar aparatele s-au oprit. De ce s-a întâmplat acest lucru, stabilește ancheta

Un articol de: Beatris Ionita - 12 Apr 2021, 23:23
Raed Arafat, despre incidentul de la Spitalul Victor Babeș: În jurul orei 16:25, presiunea a crescut brusc, iar aparatele s-au oprit. De ce s-a întâmplat acest lucru, stabilește ancheta Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Raed Arafata a vorbit, luni seara, despre tragedia de la Spitalul Victor Babeș din Capitală. Acesta a declarat că primele probleme au început în jurul orei 16:25. 

"Transmit condoleanțele familiilor pacienților care au murit în tragedia din această seară. Ce s-a întâmplat și vreau sa subliniez ca ce spun poate fi modificat pe baza a ceea ce apare în anchetă. Vă spun ce știu în acest moment, cu rezerva ca situaţia este sub anchetă şi aceste lucuri pe parcurs pot avea modificări.

În primul rând să vorbim despre tirul respectiv sau tirurile de terapie intensivă. Sunt fabricate să funcționeze pe două modalităţi. O modalitate este total independentă pe butelii de oxigen și generator electric propriu. O altă modalitate când vor funcționa pe o durata mai mare, ele au conexiuni și se conectează la curent din afara tirului şi se conectează la sursa de oxigen permanentă, de regulă a spitalului, care poate să fie un stocator ca în cazul tirului spitalului Babeş. Acolo exista reductoare care controlează presiunea maximă care intră în tir. Aceste reductoare există şi la ieşire din ce știu, şi la ieșire din stocator şi la intrare în tir. Presiunea nu trebuie lăsată să urce mai mult de 5.8 maxim. 

Astăzi la un anumit moment, acestă presiunea crescut peste 6 bari, de ce stabilește ancheta.

Astăzi toate ventilatoarele, care sunt de fabricație americană, care nu sunt de calitate slabă, s-au oprit, colegii au lucrat să remedieze situația și să ventileze bolnavii pe balon, nu erau toți intubați. Au fost trimise și ambulanțe care să-i preia.

Un reprezentat al firmei care intra ventilatoarele era în curtea spitalului dar nu a dorit da intre în TIR și sa ajute. A preferat sa rămână afară și sa dea indicații.

În jurul orei 16:25 s-ar fi crescut presiunea brusc, peste 6 bari. O problemă de creșeter bruscă a presiunii în TIR, care a făcut ca aparatele să se oprească. Personal, am aflat după ora 17.00. S-a ținut legătura cu colegii SMURD, ulterior, am intrat în legătură cu ministrul Voiculescu. De ce a crescut presiunea, cum a avut loc, acest lucru trebuie să stabilească...Unii pacienți au intrat în stop, nu s-au reușit să fie resuscitați în TIR și au intrat în stare critică”, a spus Arafat.

 

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   Raed Arafat,   spital victor babes