Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Raed Arafat: Noi, din păcate, ne înecăm la mal / Votul meu este să nu mai luăm măsuri de relaxare pentru următoarea perioadă

Raed Arafat: Noi, din păcate, ne înecăm la mal / Votul meu este să nu mai luăm măsuri de relaxare pentru următoarea perioadă

Un articol de: Catinca Giosanu - 12 Iul 2020, 22:42
Raed Arafat: Noi, din păcate, ne înecăm la mal / Votul meu este să nu mai luăm măsuri de relaxare pentru următoarea perioadă Foto: Hepta Eveniment

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunat că nu avem încă o transmitere exponenţială a noului virus SARS-CoV-2 în România, în ciuda faptului că trendul este de creştere. Arafat avertizează că ”am ieşit chiar destul de bine din prima fază” a crizei sanitare, dar se pare, totuși, că ”undeva ne înecăm la mal”.

 

 

”Noi, din păcate, undeva ne înecăm la mal”

 

Secretarul de stat le recomandă autorităților competente în continuare o monitorizare constantă a tuturor zonelor şi susține că nu este de acord cu luarea unor măsuri de relaxare, notează News.ro.

”Acum nu putem vorbi de răspândire exponenţială. În acest moment nu avem. Dacă ajungem la o răspândire exponenţială – sunt ţări care pe zi au mii de cazuri deja şi acolo într-adevăr este răspândire exponenţială – asta duce automat la ocuparea Terapiei Intensive”, adeclarat Raed Arafat, duminică seară, la Antena 3, vorbind despre explozia numărului de cazuri de contagieri cu boala respiratorie.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI)  a afirmat că ”sunt câteva zone în ţară care au presiune asupra lor, nu înseamnă că celelalte vor rămâne fără presiune, e posibil să se schimbe şi acolo”.

”Noi, din păcate, undeva ne înecăm la mal. Adică, noi am luat măsuri, am făcut, am ieşit chiar destul de bine în prima fază şi după care când trebuia încă un pic să respectăm măsurile compensatorii, au început campaniile împotrivă, lumea nu mai credea şi au început presiunile”, a mai spus Raed Arafat, conform G4media.ro.

 A ajuns la mare, s-a autoizolat pe o plajă sălbatică, dar bărbaţii o urmăreau. Într-o criză de nervi, şi-a dat jos costumul de baie

 

Raed Arafat: Votul meu este să nu mai luăm măsuri de relaxare pentru următoarea perioadă

 

 

Întrebat despre eventuale măsuri de relaxare, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI a menționat faptul că decizia nu-i aparţine, și că este o întreagă echipă de specialişti care evaluează constant situaţia cazurile de infectare cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2 din țară şi face recomandări.

Cât despre votul său, Arafat a subliniat că nu ar recomanda noi măsuri de relaxare.

”Relaxare la acest moment să recomand eu, nu cred şi nu am cum. Aici nu eu recomand. Cel puţin să întărim măsurile compensatorii, să întărim respectarea lor la acest moment. (…) Niciodată doctorul Arafat singur nu gândeşte la asta, suntem o echipă cel puţin de 20 de persoane. Votul meu este să monitorizăm foarte atent, cel mai probabil să nu mai luăm alte măsuri pentru următoarea perioadă şi să aşteptăm să vedem. Dacă vedem că treaba asta începe să crească, pe alocuri, nu neapărat naţional, ci pe zonele cele mai afectate pot să iei anumite măsuri. Asta este posibil”, a mai spus în încheiere secretarul de stat, Raed Arafat.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Raed Arafat,   coronavirus