Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Raed Arafat: Nu a avut loc o discuție oficială cu privire la amânarea revenirii în clase. Cred că trebuie comunicat din ce în ce mai mult cu părinţii

Raed Arafat: Nu a avut loc o discuție oficială cu privire la amânarea revenirii în clase. Cred că trebuie comunicat din ce în ce mai mult cu părinţii

Un articol de: Vladimir Ionescu - 04 Sep 2020, 22:45
Raed Arafat: Nu a avut loc o discuție oficială cu privire la amânarea revenirii în clase. Cred că trebuie comunicat din ce în ce mai mult cu părinţii Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a precizat că nu a avut loc „o discuție oficială” cu privire la o eventuală amânare a revenirii elevilor în clase. Oficialul a explicat că „există anumite puncte de vedere și clar vor fi analizate”, adăugând că este de părere „că trebuie comunicat din ce în ce mai mult cu părinții”.
 

Nu a avut loc o discuție oficială cu privire la amânarea revenirii în clase, susține Raed Arafat


 

„Discuţia pe o eventuală amânare a prezenţei fizice (a copiilor şi profesorilor la şcoală - n.r.), o discuţie oficială nu a avut loc. Asta trebuie să se înţeleagă, o discuţie oficială nu a avut loc. Există anumite puncte de vedere şi clar vor fi analizate aceste puncte de vedere, iar eu cred că trebuie comunicat din ce în ce mai mult cu părinţii. Ştiu că a fost o conferinţă de presă a ambelor ministere, Sănătate şi Educaţie, aceste lucruri trebuie repetate, explicate, răsexplicate, până toată lumea înţelege care va fi mersul lucrurilor", a afirmat Raed Arafat, la Antena 3, întrebat dacă se iau în calcul scenarii potrivit cărora anul şcolar să înceapă pe 1 octombrie, potrivit Agerpres.

Șeful DSU a mai menționat că, de asemenea, nu a avut loc nicio discuţie despre amânarea începerii anului şcolar până după alegerile locale.

„Nu există discuţii deloc, eu nu am avut nicio discuţie, nu am participat la nicio discuţie, pentru că, de regulă, când sunt discuţii suntem mai mulţi chemaţi la discuţiile astea şi unele discuţii se poartă în cadrul Grupului tehnico-ştiinţific care e în cadrul CNSU, pe care îl coordonez personal. Acolo sunt mulţi experţi, epidemiologi, infecţionişti, INSP, Ministerul Sănătăţii, alte ministere. La acest moment nu a avut loc o discuţie oficială pe această linie, urmează să vedem dacă va fi vreo discuţie sau dacă vor fi analizate aceste propuneri", a mai spus secretarul de stat Raed Arafat.
 

Elevii s-ar putea întoarce la școală abia în octombrie, potrivit unui scenariu propus de medici


 

Medicii și specialiștii au propus un nou scenariu, care vorbește despre posibilitatea ca orele de curs să se desfășoare în sistem online în primele două săptămâni din anul școlar, iar revenirea în clase să se facă abia în luna octombrie.

„Au fost discuții pe această temă. Există puncte de vedere exprimate de specialiști, în special medici, care spun că atât profesorii, cât și copiii, într-un procent foarte mare, revin din concedii, că din anchetele epidemiologice, o mare parte dintre cei infectați au spus că vin din concediu, sau într-un weekend într-o deplasare de concediu și s-a discutat acest lucru. Încă nu s-a luat o decizie în acest. Vom anunța în timp util dacă se va lua o decizie, deocamdată sunt niște opinii care au fost exprimate. Deocamdată lucrurile sunt așa cum le-am anunțat. Decizia de deschidere a școlii va fi luată în plan local, la propunerea consiliului de administrație, în care repet sunt implicați în consiliul de administrație, din acesta făcând parte atât autoritățile administrației locale cât și reprezentanți ai corpului profesoral, cât și reprezentanții părinților. Pe baza propunerilor, decizia va fi luată de Comitele Județene pentru Situații de Urgență”, a explicat Ludovic Orban.

Citeşte mai multe despre:   Raed Arafat