Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Raed Arafat: Nu se sună la 112 pentru că nu a răspuns DSP-ul. Din nou, fac apel la oameni - 112 să fie păstrat numai pentru urgențe! (VIDEO)

Raed Arafat: Nu se sună la 112 pentru că nu a răspuns DSP-ul. Din nou, fac apel la oameni - 112 să fie păstrat numai pentru urgențe! (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 16 Oct 2020, 11:34
Raed Arafat: Nu se sună la 112 pentru că nu a răspuns DSP-ul. Din nou, fac apel la oameni - 112 să fie păstrat numai pentru urgențe! (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Raed Arafat le-a cerut din nou românilor să sune la 112 doar dacă au o urgență. Șeful DSU a venit cu precizarea în condițiile în care serviciul de urgență e deja suprasolicitat și e și mai mult pus la încercare de cei care sună fără a avea o problemă. Arafat a insistat că oamenii nu trebuie să apeleze la 112, de exemplu, pentru că nu li s-a răspuns la DSP, ci doar dacă au într-adevăr o problemă medicală.

 

Raed Arafat insistă: 112 să fie păstrat numai pentru urgențe!

 

„Există plan de creștere a numărului celor care preiau apeluri, la call center, și colaborarea cu alte entități care să preia apelurile, ca să degrevăm 112

Din nou, fac apel la oameni: nu se sună la 112 pentru concedii, pentru întrebări simple, pentru oameni asimptiomatici sau foarte ușor simptomatici, care nu au reuști să ia legătura cu DSP. 

112 să fie păstrat numai pentru urgențe. Dacă chiar te simți rău, nu poți respira bine, simți că ai o problemă, sună la 112, dar să suni la 112 că nu a răspuns DSP sau medicul de familie nu e potrivit. Normal, trebuie ajutată persoana respectivă, dar nu prin 112, a declarat Raed Arafat.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 DECIZIE ŞOC: Declaraţia pe propria răspundere REVINE. ESTE OBLIGATORIE în toată ţara!

Ludovic Orban vrea implicarea companiilor private în gestionarea apelurilor, pentru a se reduce presiunea pe 112

 

Declarațiile lui Raed Arafat vin în contextul în care, miercuri, premierul Ludovic Orban a vorbit despre necesitatea de a fi crescută capacitatea de răspuns la cazurile de coronavirus. 

Șeful Guvernului a vorbit chiar și despre implicarea companiilor private în gestionarea apelurilor, pentru a se reduce presiunea pe 112.

 „Acolo unde este nevoie, faceţi parteneriate inclusiv cu companii private, care sunt specializate în astfel de tipuri de activităţi, inclusiv de tip call center, ca să creşteţi capacitatea de răspuns. Digitalizarea este iarăşi foarte importantă”, a susținut Orban.

Și Ludovic Orban a insistat că nu trebuie sunat la 112 chiar în orice situație: „Am discutat de măsurile pentru creşterea capacităţii de testare. Să nu existe niciun blocaj. (...) Trebuie puţin nuanţată reglementarea, astfel încât să nu apeleze toţi cei care nu au simptome evidente la 112, pentru că încarcă sistemul de ambulanţă. (...) Va trebui să găsim o soluţie ca să diminuăm excesul de apeluri către 112, prin creşterea capacităţii de răspuns a DSP-urilor”. 

Autoritățile pregătesc și alte măsuri, dat fiind că numărul pacienților continuă să crească și trendul se va menține. De exemplu, toate spitalele vor trebui să se pregătească pentru preluarea bolnavilor COVID-19 și, pentru a se evita supraaglomerările, cei fără simptome sau cu simptome ușoare vor rămâne acasă, sub supravegherea medicului.

Citeşte mai multe despre:   Raed Arafat,   apel de urgenta,   probleme de sanatate,   112,   cazuri medicale grave