Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Raed Arafat recomandă o atitudine fermă față de elevii care resping noile reguli: „Nu vrei să porți mască, ieși din clasă, așteaptă pe hol, pentru că îți pui colegii în pericol”

Raed Arafat recomandă o atitudine fermă față de elevii care resping noile reguli: „Nu vrei să porți mască, ieși din clasă, așteaptă pe hol, pentru că îți pui colegii în pericol”

Un articol de: Beatris Ionita - 09 Sep 2020, 21:02
Raed Arafat recomandă o atitudine fermă față de elevii care resping noile reguli: „Nu vrei să porți mască, ieși din clasă, așteaptă pe hol, pentru că îți pui colegii în pericol” Foto: Hepta Eveniment

Read Arafat a vorbit miercuri seară, la Digi24, despre felul în care trebuie să se impună profesorii, pentru a convinge elevii că este necesar să poarte mască de protecție, dar și să respecte toate celelalte reguli.  Potrivit secretarului de stat, profesorii nu trebuie să treacă cu vederea nicio încercare a celor mici de a se sustrage de la respectarea noilor norme. În opinia sa, elevul care refuză să poarte mască trebuie dat afară pe hol, pentru că-i pune în pericol pe ceilalalți: „Nu vrei să porți mască, ieși din clasă, așteaptă pe hol, pentru că îți pui colegii în pericol”.

"Profesorii poate că sunt cei mai in măsură șă știe care e atmosfera în școală și care e comportamentul copilului în școală. Este clar că temerea lor este că unii copii nu vor respecta regulile și va fi greu să se impună anumite reguli și totuși, educându-i și explicându-i poate că reducem acest lucru. Poate că vor rămâne unii care nu vor respecta. Revine rolul școlii acum să explice copiilor și să impună regulile. Dacă școala impune regulile, dacă în prima zi vor fi încercări de a nu respecta regulile de către unii copii și vor vedea o școală fermă, care impune regulile în mod normal, dar ferm, atunci copilul va înțelege că acolo nu-i de joacă, va trebui să respecte regulile, dacă la școală copilul vede că nu este impun regulile, dacă vede că profesorul nu poartă mască când trebuie, dacă trece pe lângă sala profesorilor și vede că nu poartă mască, el își va pune întrebări imediat. Acolo va trebui puterea exemplului și bineînțeles fermitatea în aplicare regulilor. Este important să vadă exemplul în școală, acasă, că se respectă aceste reguli.

E simplu în orice școală dacă se impun regulile, clar că la început va fi greu dar trebuie impuse, nu pedepse, ci prin fermitate ", a spus medicul. 

 

 

Regulile trebuie impuse din primul moment în care copii intră în școli

 

Medicul susține că este foarte important ca elevilor să li se aducă la cunoștință ce au de făcut imediat ce pășesc în școală pentrub prima dată. 

"Din prima oră în care se intră în școală trebuie prelucrate toate regulile cu copiii într-un mod foarte deschis, clar, explicat. Și explicat și consecințele nerespectării. Adică ieși din clasă dacă nu repecți regulile, o să anunțăm părinții dacă nu respecți. „Pui în pericol ceilalți copii și familiile lor”. Trebuie explicat deschis.

Din prima zi a școlii, la orice copil care intră acolo îi trebuie explicate regulile. Și poate mai ales pentru copiii mici trebuie să le fie explicat într-un mod care să fie atractiv, nu un mod care să-i sperie. Cu certitudine profesorii știu um să facă acest lucru. Este important de cum educi copiii de la prima oră.ULTIMA ORĂ! Nicușor Dan îşi începe mandatul în FORȚĂ! Iată primii doi oameni pe care-i DĂ AFARĂ!

Poate o mică parte nu vor respecta regulile de la început, dar dacă intră în școală și nu simte prezența regulilor respective și se încearcă să li se explie cândva în cursul zilei, deja se pierde încet încet controlul și posibilitatea de a-i face pe opii să respecte aceste reguli.

În prima oră trebuie să li se explice la copii care sunt regulile. Cum se intră, pe unde se circulă, cum vor fi pauzele, cum se va sta la clasă, când se poartă mască, când nu se poartă", a explicat Arafat. 

Citeşte mai multe despre:   Raed Arafat