Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Raed Arafat: Vaccinul e pregătit să acopere noua mutație. Tulpina are o contagiozitate cu 70% mai mare și ar putea duce la creșterea numărului de cazuri într-un timp mai scurt / Încă nu avem dovezi că se răspândește în România (VIDEO)

Raed Arafat: Vaccinul e pregătit să acopere noua mutație. Tulpina are o contagiozitate cu 70% mai mare și ar putea duce la creșterea numărului de cazuri într-un timp mai scurt / Încă nu avem dovezi că se răspândește în România (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 22 Dec 2020, 20:50
Raed Arafat: Vaccinul e pregătit să acopere noua mutație. Tulpina are o contagiozitate cu 70% mai mare și ar putea duce la creșterea numărului de cazuri într-un timp mai scurt / Încă nu avem dovezi că se răspândește în România (VIDEO) Foto: gov.ro Eveniment

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a explicat că noua tulpină de coronavirus „are o contagiozitate cu 70% mai mare” comparativ cu cea de până  acum, „care este încă predominantă”. „Ca boală, ea nu aduce un impact mai grav decât tulpina actuală, dar faptul că poate îmbolnăvi mai mult, asta ne îndeamnă să respectăm regulile de distanțare și purtarea măștii, și toate regulile care s-au recomandat până în ziua de astăzi”, a subliniat oficialul, marți seară, în direct pe B1 TV, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Raed Arafat, despre noua tulpină de coronavirus. Ce a spus șeful DSU

 

Referitor la noua tulpină de coronavirus, șeful DSU a afirmat: „Cel puțin din punct de vedere al vaccinului, dacă este pregătit să acopere această mutație, din informațiile pe care le avem până acum, răspunsul este da. Asta au declarat și mai mulți miniștri ai Sănătății din Europa, care au ieșit și au confirmat acest lucru. Referitor la tulpină în sine, într-adevăr, problema majoră în sine este faptul că este mai contagioasă, adică ea are o contagiozitate cu 70% mai mare decât tulpina care a fost până acum și care este încă predominantă, iar partea cu copiii – există unele afirmații ale unui grup științific din Marea Britanie, dar, atenție, ei spun că mai trebuie studiat acest lucru înainte să vină cu o concluzie finală, deci este încă în analiză acest lucru. Din punctul nostru de vedere, această tulpină, impactul posibil al ei este creșterea numărului infectaților într-o durată de timp mai scurtă”.

„Ca impact, ca boală, ea nu aduce un impact mai grav decât tulpina actuală, dar faptul că poate îmbolnăvi mai mult, asta ne îndeamnă să respectăm regulile de distanțare și purtarea măștii, și toate regulile care s-au recomandat până în ziua de astăzi. Este singura metodă prin care putem limita răspândirea. Măsurile pe care le-a luat România sunt măsuri preventive la unison, adică similare cu ce au luat alte țări ca măsuri, care includ momentan limitarea zborurilor, dar și obligativitatea carantinării persoanelor care vin, timp de 14 zile, la domiciliu. Bineînțeles, aici depinde cum va fi analiza la nivel european, dacă se va decide altceva, normal că aceste măsuri pot fi modificate în sensul în care să reușim să limităm răspândirea, dar în același timp cu un impact cât mai mic asupra aspectelor economice și asupra călătoriilor. Încă, la acest moment, rămânem pe ideea că zborurile sunt întrerupte pe 14 zile de la momentul în care s-a luat decizia și carantinarea este obligatorie pentru cei care vin din Marea Britanie”, a mai adăugat Raed Arafat, precizând că autoritățile încă nu dețin „dovezi că tulpina nouă se răspândește pe teritoriul României”.

Citeşte mai multe despre:   Raed Arafat