Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Rafinăria Lukoil Ploiești și-a întrerupt activitatea, după perchezițiile în dosarul de evaziune şi spălare de bani

Rafinăria Lukoil Ploiești și-a întrerupt activitatea, după perchezițiile în dosarul de evaziune şi spălare de bani

Un articol de: - 03 Oct 2014, 23:02
Rafinăria Lukoil Ploiești și-a întrerupt activitatea, după perchezițiile în dosarul de evaziune şi spălare de bani Foto: business24.ro Eveniment

Lukoil a început, vineri după-amiază, procedurile de oprire a producției rafinăriei Petrotel-Lukoil din Ploiești, la o zi de la perchezițiile procurorilor într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani cu un prejudiciu de aproximativ 230 milioane de euro.

Oprirea producției a început vineri după-amiază și durează 24 de ore, conform procedurilor standard, potrivit unor surse apropiate anchetei, citate de Mediafax.

Angajații companiei nu au fost anunțați în legătură cu motivele care stau la baza acestei decizii.

Într-un comunicat de presă transmis joi, Parchetul Curții de Apel Ploieşti anunța că au fost făcute 23 de percheziţii la sediile societăţilor comerciale S.C. PETROTEL LUKOIL S.A. Ploieşti, S.C. LUKOIL ENERGY & GAS ROMÂNIA S.R.L., S.C. LUKOIL LUBRICANTS EAST EUROPE S.R.L., S.C. AGENŢIA LUKOM-A-ROMÂNIA S.R.L., S.C. TP LOG SERVICES S.R.L., toate din Ploieşti.

În acest dosar, instrumentat de Parchetul Curții de Apel Ploieşti, se fac cercetări pentru evaziune fiscală și spălare de bani.

Conform sursei citate, prejudiciul estimat până în prezent este de 1.039.019.829 de lei (230 de milioane de euro), din care 505.421.252 lei (112 milioane euro) din evaziune fiscală și 533.598.577 lei (118 milioane euro) din spălare de bani.

Citeşte mai multe despre:   Lukoil,   productie,   Stiri Ploiesti,   perchezitii,   evaziune fiscală