Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ralucă Prună: "Nu am de gând să propun nicio măsură de amnistie sau graţiere"

Ralucă Prună: "Nu am de gând să propun nicio măsură de amnistie sau graţiere"

Un articol de: - 21 Iul 2016, 22:01
Ralucă Prună: "Nu am de gând să propun nicio măsură de amnistie sau graţiere" Eveniment

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat într-o emisiune la Digi24 că nu va propune nicio măsură de aministie și grațiere deoarece această măsură nu va ar rezolva problemele din sistemul de penitenciare din România.

"Avem o problemă în penitenciare. Presupunând prin absurd că mâine, toată lumea ar ieşi din penitenciare, condiţiile rămân aceleaşi” a afirmat ministrul.

"Am simţit o foarte mare presiune, presiunea nu e nouă, la prima participare a mea la un eveniment public, din noiembrie, un deputat mi-a sugerat să conlucrăm, să propun o lege a amnistiei şi a graţierii. Am spus de atunci că nu e o prioritate şi o repet" a completat Raluca Prună.

"Toate speranţele că se va da o graţiere colectivă, în care graţiem toate pedepsele cu cel mult, 3 - 5 ani, nu ţin seama că în România, ultimele două legi de graţieri colective s-au dat în 1997 şi în 2002, şi că în ambele, tot ce înseamnă fapte de corupţie a fost exclus. O astfel de măsură se ia în urma unei largi consultări şi, uitându-ne la ce fac alţii în jurul nostru. Nu conosc niciun alt stat membru, care condamnat fiind sau riscând o condamnare să fi dat o graţiere. Graţierea nu e o soluţie, sunt cauze de sistem" consideră ministrul Justiției.

Totodată, Raluca Prună a precizat că informațille, conform cărora România ar avea cele mai mari pedepse din Uniunea Europeană și cea mai mare populație carcerală, sunt false.

Citeşte mai multe despre:   raluca pruna,   gratiere,   penitenciare,   detinuti