Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Raluca Prună, detalii exclusive din subteranele numirii lui Lazăr la Parchetul General: Categoric nu a fost vreun act privind clasarea unui dosar al președintelui Iohannis (VIDEO)

Raluca Prună, detalii exclusive din subteranele numirii lui Lazăr la Parchetul General: Categoric nu a fost vreun act privind clasarea unui dosar al președintelui Iohannis (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 26 Oct 2018, 23:51
Raluca Prună, detalii exclusive din subteranele numirii lui Lazăr la Parchetul General: Categoric nu a fost vreun act privind clasarea unui dosar al președintelui Iohannis (VIDEO) Eveniment

Fostul ministru al Justiției, Raluca Prună, a negat vehement afirmația lui Tudorel Toader conform căreia Augustin Lazăr a fost numit ilegal în 2016 în fruntea Ministerului Public drept răsplată că a clasat un dosar al președintelui Klaus Iohannis.

Aceasta a precizat că în dosarul de candidat al lui Augustin Lazăr pentru funcția de procuror general nu a existat niciun act despre un asemenea dosar.

"Răspunsul meu categoric este nu. Eu nu îmi aduc aminte să fi existat o asemenea piesă la dosar. (...)

Eu întotdeauna trimiteam la CSM când făceam o numire un dosar care cuprindea planul de management și lucrările pe care și le selecta candidatul. Eu nu îmi aduc aminte ca în dosarul domnului Lazăr să fi existat o asemenea hotărâre de clasare", a afirmat Raluca Prună, într-o declarație în exclusivitate pentru B1TV oferită Sorina Matei.

Fostul ministru a mai precizat că interviul candidatului Augustin Lazăr poate fi consultat pentru că este înregistrată la Ministerul Justiției.

"Toate interviurile pe care le-am făcut au fost făcute cu acordul candidatului. Înregistrările sunt la Ministerul Justiției. Ce îmi aduc aminte la domnul Lazăr că am vorbit despre un dosar relevant era cel cu brățările dacice", a afirmat Raluca Prună.

Mai multe, aceasta a precizat că este surprinsă că Tudorel Toader spune că a văzut dosarul de candidatură deoarece acesta nu a fost păstrat la Ministerul Justiției.

"Îmi declar surprinderea că domnul ministru a declarat că a văzut dosarul candidatului. Nu știu cum a putut să îl vadă altfel decât primindu-l de la CSM", a precizat Raluca Prună.

Aceste precizări vin după ce Tudorel Toader a menționat în raportul prin care a cerut revocarea lui Augustin Lazăr în fruntea Parchetului General că acesta a dat o soluție de clasare înainte de a fi numit procuror general într-un dosar al președintelui Klaus Iohannis, iar acest criteriu a cântărit decisiv când a fost numit în fruntea Ministerul Public. Raluca Prună a susținut că și dacă această clasare a existat nu vede care ar fi fost problema pentru candidatura acestuia.Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

În urma declaraţiilor fostului ministru al Justiţiei,  Raluca Prună, Chris Terhes, preşedintele Coaliţiei românilor din SUA împotriva corupţiei, a susţinut că aceasta ”tocmai şi-a aruncat în aer toate propunerile de numiri în parchete pe care le-a făcut în perioada cât a fost ministru”. 

”Raluca Prună tocmai şi-a aruncat în aer TOATE propunerile de numiri în parchete pe care le-a făcut în perioada cât a fost ministru. Ea, cu guriţa ei, a spus că:

1. Ea nu verifică “lucrările” pe care candidaţii le introduceau în dosar, pentru că nu e magistrat, fiind rolul CSM-ului să le verifice.

2. Ea trimitea dosarul candidatului cu lucrările la CSM.

Problema este că la momentul acesta, ea deja luase o decizie pe cine să propună, aşa că mă întreb: dacă ea nu verifică lucrarile din dosar, cum a putut lua o decizie pe cine să propună într-o funcţie în parchete? Pe ce criterii?

Altfel spus, dacă nu verifica lucrările, de unde a ştiut ea că Lazăr era mai bun ca şi Olaru sau Hăineala?

3. După ce i se întoarcea avizul de la CSM, ea a spus că nu trimitea tot dosarul la Iohannis (adică cu lucrările în el), ci doar CV-ul candidatului, avizul de la CSM şi o adresă în care îi spunea preşedintelui că acea persoană e propunerea ei. Păi dacă nu avea tot dosarul, Iohannis atunci pe ce criterii să fi decis dacă-

l numeşte sau nu pe procurorul propus într-o funcîie de conducere?

Voi va daţi seama că TOATE numirile lui Prună din parchete sunt aruncate în aer?

Prezenţa rezoluţiei de clasare din dosarul lui Lazăr e nimic pe lângă ce a dezvăluit acum Prună cum făcea propunerile de numire în parchete”, a scris Chris Terheș pe Facebook. 


 

Citeşte mai multe despre:   raluca pruna,   Augustin Lazar