Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Raluca Prună șochează din nou: Ministrul Justiției vrea protecția cuplurilor necăsătorie, fie că sunt gay sau nu (VIDEO)

Raluca Prună șochează din nou: Ministrul Justiției vrea protecția cuplurilor necăsătorie, fie că sunt gay sau nu (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 01 Aug 2016, 14:02
Raluca Prună șochează din nou: Ministrul Justiției vrea protecția cuplurilor necăsătorie, fie că sunt gay sau nu (VIDEO) foto: psnews.ro Eveniment

Declaraţie uimitoare a ministrului Justiţiei. În opinia Ralucăi Prună, cuplurile care trăiesc fără căsătorie, indiferent de sexul partenerilor, au nevoie de protecţie oferită de lege. Ministrul Justiţiei şi-a exprimat public poziţia faţă de demersurile judecate la CCR, care vor fi decise în septembrie, şi anume definirea familiei prin căsătoria dintre un bărbat şi o familie - pe de o parte şi recunoaşterea căsătoriilor gay - pe de altă parte, arată B1 TV.

Raluca Prună considera că iniţiativa de a specifica din cine este format cuplul căsătorit restrânge noţiunea de familie la români, în loc să o protejeze.

"Eu ca ministru am discutat despre acest lucru cu ocazia audierilor şi am spus atunci că, în opinia mea, România nu trebuie să se individualizeze, să se singularizeze pe scena europeană în această materie. Şi aş aminti faptul că există numeroase state în care a fost recunoscut parteneriatul civil chiar şi între persoane de acelaşi sex, în România nu este cazul nici măcar pentru persoane de sex opus. Poziţia mea este aceea pe care am exprimat-o şi în cursul audierii mele, înainte să îmi preiau mandatul, că este un subiect de societate care este sensibil, dar este un subiect de societate pe care nu trebuie să îl ocolim"

Raluca Prună șochează din nou: Ministrul Justiției vrea protecția cuplurilor necăsătorie, fie că sunt gay sau nu

Cat priveste persoanele care traiesc în cupluri heterosexuale fără a fi căsătorite.

Aceste persoane au nevoie de o protecţie. De o protecţie de la lege. Legislaţia noastră civilă defineşte căsătoria ca pe uniunea formală dintre un bărbat şi o femeie. Or, eu cred că aici - asta este o opinie personală, care ţine cont de o agendă europeană şi de ceea ce au făcut şi alte state membre - trebuie să ţinem seama că avem numeroase situaţii care implică cetăţeni români şi că, în fond, legea nu face altceva decât să pună într-o normă ceva care este răspândit la scara societăţii. Şi cred - ca susţinător al drepturilor egale ale tuturor - că trebuie să avem această discuţie şi că trebuie să facem în aşa fel încât să nu punem în afara protecţiei date de lege cuplurile care aleg să trăiască altfel decât cuplurile - să zicem aşa - majoritare", a afirmat Raluca Prună.

 

Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!

Citeşte mai multe despre:   raluca pruna,   ministrul justitiei,   familie,   casatorie,   gay