Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Raluca Turcan: Aproximativ 2000 de pensionari ar putea fi reangajați pentru a ajuta la reformarea Casei Naţionale de Pensii Publice

Raluca Turcan: Aproximativ 2000 de pensionari ar putea fi reangajați pentru a ajuta la reformarea Casei Naţionale de Pensii Publice

Un articol de: Beatris Ionita - 05 Mar 2021, 19:45
Raluca Turcan: Aproximativ 2000 de pensionari ar putea fi reangajați pentru a ajuta la reformarea Casei Naţionale de Pensii Publice Eveniment

Raluca Turcan a anunțat vineri, într-o conferință de presă, ținută la Botoșani că soluția pentru reformarea sistemului de pensii este angajarea a aproximtiv 2000 de persoane, cu experiență. Ministrul Muncii își îndreaptă privirea spre foștii muncitori, ieșiți la pensie, potrivit AGERPRES.

În sistemul CNPP vor fi angajaţi între 1.000 şi 2.000 de salariaţi, a căror salarizare va fi asigurată din fonduri europene.

"Pe pensii am găsit deja soluţia şi va fi pusă în practică. Vom dubla practic personalul din casele de pensii pe o perioadă şi îi vom plăti din fonduri europene pentru că sunt parte dintr-un proces esenţial de reformă a pensiilor în România şi vom putea accesa finanţare europeană", a afirmat Turcan.

Raluca Turcan s-a arătat îngrijorată de resursa umană care va trebui recrutată, subliniind că una dintre soluţii poate fi reangajarea personalului instituţiei aflat acum la pensie.

"Am cerut prin CNPP şi direct, prin discuţiile pe care le-am avut la nivel de judeţe, să se gândească deja de unde să ia aceşti oameni, pentru sunt foarte importanţi. Gândiţi-vă că pe mâinile lor intră dosare care au 50 de câmpuri de analiză în softul pe care l-am creat deja şi orice greşeală acolo poate să ducă la o calculare distorsionată a pensiilor. E o provocare să găsim oameni buni. O soluţie este să aduci oameni care au mai lucrat în casele de pensii şi s-au pensionat", a adăugat ministrul Muncii.