Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Raluca Turcan, DECLARAȚII BOMBĂ: Datele INS au fost FALSIFICATE

Raluca Turcan, DECLARAȚII BOMBĂ: Datele INS au fost FALSIFICATE

Un articol de: - 22 Mai 2017, 20:45
Raluca Turcan, DECLARAȚII BOMBĂ: Datele INS au fost FALSIFICATE Foto: click.ro Eveniment

Liderul PNL, Raluca Turcan a declarat luni că datele publicate de Institutul Național de Statistică privind economia au fost falsificate și forțate politic, potrivit Agerpres.

Declarația a fost făcută după ședința Biroului Politic Național al liberalilor la Palatul Parlamentului, unde Turcan a mai anunțat că liberalii vor propune depolitizarea mai multor instituții.

Întrebată dacă este de părere că datele INS au fost falsificate, liderul PNL a răspuns afirmativ.

"Da, eu cred că sunt forțate politic și aici PNL va face zilele următoare o propunere pentru a încerca să depolitizăm și să scoatem de sub influență politică câteva instituții foarte importante pentru stabilitatea economică a României și pentru predictibilitatea măsurilor economice pe care le iau cei care guvernează. Atât timp cât planurile de guvernare se bazează pe cifre false sau care nu au legătură cu realitatea și rezultatul la nivelul cetățeanului de rând va fi unul distorsionat", a declarat Raluca Turcan.

Liderul PNL susține că desecretizarea arhivei SIPA este necesară.

"Eu cred că pe acest subiect trebuie să fie transparență totală și să nu existe niciun fel de suspiciune că, nu știu, o instituție a statului favorizează o anumită categorie socio-profesională. Dacă mă întrebați de desecretizare? Da, eu cred că ea trebuie făcută pe anumite niveluri, așa cum este firesc, și cu responsabilitate. Însă cred că merită menționat totuși că acest subiect este aruncat în spațiul public acum și toată lumea tinde să vorbească despre el în condițiile în care sunt subiecte arzătoare cu privire la viața de zi cu zi a cetățenilor. Legea salarizării unitare este un exemplu, lipsa investițiilor din economie reprezintă un alt exemplu, falsificarea cifrelor de la Institutul de Statistică și Prognoză reprezintă un alt exemplu, pentru că acolo vezi de fapt soliditatea propunerilor financiare pe care PSD le face și a amăgirilor acestora pe care le tot aruncă în ochii cetățenilor. Așadar, cred că există și o anumită conivență între anumiți oameni politici și de a menține distrasă atenția opiniei publice pe subiecte care nu au nicio legătură cu bună starea de zi cu zi a cetățeanului", a mai afirmat liderul PNL.

Citeşte mai multe despre:   Raluca Turcan,   INS