Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Raluca Turcan: Programul „Şcoală după Şcoală” îi va ajuta pe copiii din mediile vulnerabile să rămână la şcoală

Raluca Turcan: Programul „Şcoală după Şcoală” îi va ajuta pe copiii din mediile vulnerabile să rămână la şcoală

Un articol de: Irina Mina - 08 Feb 2021, 17:37
Raluca Turcan: Programul „Şcoală după Şcoală” îi va ajuta pe copiii din mediile vulnerabile să rămână la şcoală Foto: Facebook / Raluca Turcan Eveniment

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a scris, pe pagina sa de Facebook, că Programul „Şcoală după Şcoală” îi va ajuta pe copiii din mediile vulnerabile să rămână la şcoală şi ulterior să beneficieze de o pregătire care să le ofere şansa încadrării pe piaţa muncii.

Raluca Turcan: Ne propunem să ajutăm cât mai mulţi elevi care au avut dificultăţi în procesul de învăţare, pe parcursul ultimului an

 

Ministrul consideră că proiectul este principalul suport pentru calitatea în educaţie şi pentru recuperarea decalajelor prin măsuri remediale.

„Proiectul Şcoală după Şcoală, pentru care m-am luptat în Parlament ani de zile, este acum principalul suport pentru calitatea în educaţie şi pentru recuperarea decalajelor prin măsuri remediale.

Guvernul a adoptat OUG 6/2021 prin care toţi elevii, până în clasa a VIII-a inclusiv, vor putea beneficia de acest program, dacă sunt în risc de abandon şcolar sau dacă nu au putut participa la cursurile online.

Ajutorul va consta în acordarea unui tichet în valoare de 200 de lei pentru semestrul al II-lea al anului şcolar curent. Bugetul total pentru acest program este de 30 de milioane de euro şi va fi finanţat prin Programul operaţional Capital uman 2014-2020.

Ne propunem să ajutăm astfel cât mai mulţi elevi care au avut dificultăţi în procesul de învăţare, pe parcursul ultimului an, să ajungă la acelaşi nivel cu cei care au participat la cursurile online. Mai mult, Programul Şcoală după Şcoală îi va ajuta pe copiii din mediile vulnerabile să rămână la şcoală şi să poată beneficia, ulterior de o pregătire care să le ofere şansa încadrării pe piaţa muncii”, a declarat Raluca Turcan.

Raluca Turcan: Programul „Şcoală după Şcoală” îi va ajuta pe copiii din mediile vulnerabile să rămână la şcoală

Atenție! A anunțat când vine valul 4 în România și anticipează noi restricții anti-COVID-19

Citeşte mai multe despre:   Raluca Turcan,   program,   ajutor pentru elevi