Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Raluca Turcan: Școala online i-a schimbat comportamentul copilului meu. A devenit mai introvertit, mai puțin comunicativ și inclusiv mai îndreptat spre leneveală (VIDEO)

Raluca Turcan: Școala online i-a schimbat comportamentul copilului meu. A devenit mai introvertit, mai puțin comunicativ și inclusiv mai îndreptat spre leneveală (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 18 Noi 2020, 22:02
Raluca Turcan: Școala online i-a schimbat comportamentul copilului meu. A devenit mai introvertit, mai puțin comunicativ și inclusiv mai îndreptat spre leneveală (VIDEO) Eveniment

Vicepremierul Raluca Turcan a vorbit miercuri, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician” despre neajunsurile învățământului online, precizând că, în calitate de mamă a observat că propriul copil a devenit mai introvertit și mai puțin comunicativ de când face cursuri exclusiv online.

 

Raluca Turcan: Criza și-a pus amprenta și asupra copiilor. Școala online i-a schimbat comportamentul copilului meu

 

”Aici sunt într-o dublă calitate - și de om politic, decident, și de mamă. Nu pot să nu fiu sinceră și să vă spun că școala online i-a schimbat comportamentul copilului meu. A devenit mai introvertit, mai absent, mai puțin comunicativ și inclusiv mai îndreptat spre leneveală. Și aici apare provocarea pentru diriginți, pentru învățători, pentru profesori, în general, să facă aceste ore mai atractive și chiar să introducă partea de consiliere, să le explice copiilor ce se întâmplă și cum ar trebui să se adapteze la această perioadă. Fără să fie luată în derâdere, există și provocarea pentru profesorii de sport. Mi-am surprins copilul ținând mâinile la cap și făcea abdomene stând pe scaun. I-am spus «dragul meu, ia aceste ore de sport, exact ca pe orele de la școală și încearcă să stai pe covor și să faci exerciții». Aici trebuie îndemnați profesorii de sport să le explice că micile exerciții și mișcarea zilnică pot să-i mai scoată pe copii din această stare dificilă. Până la urmă, criza și-a pus amprenta și pe ei”, a declarat Raluca Turcan.

 

Anunțul Ralucăi Turcan despre achiziția de tablete pentru elevi 

 

Totodată, Raluca Turcan a precizat că a fost deschis un program de finanțare din fonduri europene în care există deja solicitări de aproximativ un milion de tablete.

”Noi am derulat, prin Ministerul Educației, o achiziție de 250.000 de tablete. (...) Acest necesar a fost la așa-zise evaluări ale inspectorilor și directorilor, privind copiii care nu au echipamente electornice. Nouă ni s-a părut la început că suma este destul de mică și, de aceea, în paralel, am deschis un program pe fonduri europene prin care am plecat de la 100 de milioane, bani de decontare a achiziției de tablete și dispozitive electronice, cumpărate de școli sau primării. Până în acest moment, plecând de la un plafon de 100 de milioane de euro, avem solicitări de aproximativ un milion de tablete, în valoare de 350 de milioane de euro și, cel mai probabil, lăsând toate proiectele depuse să fie verificate și aprobate, vom ajunge la o sumă de aproximativ 500 de milioane de euro pentru peste un milion de tablete”, a mai spus Raluca Turcan.

Făceau curățenie în casa bunicii din Bistrița, când au făcut o descoperire care poate să le aducă mii de euro

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Raluca Turcan