Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Raport devastator al DSP Bucureşti în cazul pacientei de la spitalul CF2 care a ajuns in comă după o transfuzie greşită (VIDEO)

Raport devastator al DSP Bucureşti în cazul pacientei de la spitalul CF2 care a ajuns in comă după o transfuzie greşită (VIDEO)

Un articol de: - 30 Iul 2016, 10:19
Raport devastator al DSP Bucureşti în cazul pacientei de la spitalul CF2 care a ajuns in comă după o transfuzie greşită (VIDEO) Eveniment

Raporul făcut de DSP București în cazul pacientei căreia i-a fost administrat o tranfuzie greșită arată unitatea de transfuzii nu avea aviz de funcţionare. Sângele care i s-a dat femeii de 39 de ani fusese etichetat greşit, informează B1TV.

Potrivit DSP Bucureşti, pacientei i-a fost administrat sânge AB4 pozitiv deşi ea avea grupa 0 pozitiv. Greşeala ar fi fost făcută de o asistentă medicală care  a etichetat greşit probele. După doar o oră şi jumătate, femeie care fusese operată de cancer de col uterin a intrat în şoc hemoragic.

Soțul pacientei îi acuză pe medici că au ascuns această eroare mai multe zile.

"Vreau să ne explice de ce i-au pus o grupă de sânge greșită și nu de ce i-au pus o grupă greșită, pentru că pot să accept o greșeală. De ce au mințit, de ce nu au spus adevărul? Pentru că știau din prima zi și s-a trezit soția mea si le-a spus că am zero pozitiv nu AB4 cum mi-ați pus voi. D-abia aseară a comunicat medicilor chirurgi care este adevarul." a spus Cătălin Manea, soțul pacientei.

Autoritatile au confirmat spusele bărbatului.

"Într-adevar este vorba despre o reacție severă posttransfuzională. Este vorba despre o eroare. Eroarea s-a petrecut ca să o pun în termeni neprofesioniști medical. Grupa de sânge a fost facută pentru o pacientă, iar pe baza acelor analize a fost administrat sangele într-o oarecare pondere, deocamdată nu este exact căt, la o altă pacientă" a spus Laurențiu Colintineanu, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății.

"Există niște dubii privitoare la de ce a existat o intarziere atât de mare intre momentul în care s-a constatat reacția severă posttransfuzională și raportarea ei care, între noi fie vorba, că așa se zice românește nu s-a produs nici în ziua de astăzi, ar fi fost programată să se întâmple în ziua de luni, la 3 zile dupa momentul vorbirii" a mai declarat Colintineanu.

Secția de transfuzii a Spitalului CF 2 nu are autorizație de funcționare se mai arată în raportul DSP. În urma verificărilor, spitalul a fost amendat cu 30.000 de lei.

Pacienta de 39 de ani a fost transferată la Spitalul Universitar și este în comă indusă.Venise să facă curățenie în casa unei bătrâne oarbe. În dormitorul femeii avea să facă o descoperire înfiorătoare. Se afla acolo de 20 de ani

 

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Sanatatii