Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment RAPORT DEVASTATOR! România, pe primul loc în UE la mortalitatea în rândul copiilor

RAPORT DEVASTATOR! România, pe primul loc în UE la mortalitatea în rândul copiilor

Un articol de: B1.ro - 19 Noi 2019, 14:31
Eveniment

Statistică dureroasă pentru România1 Suntem pe primul loc în uniunea Europeană la mortalitatea în rândul copiilor, potrivit unui raport realizat de Salvaţi Copii România şi Avocatul Poporului.

"Mortalitatea în rândul copiilor situează România pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalităţii de două ori mai mare decât media Uniunii pentru populaţia între 0-19 ani. În România, rata mortalităţii în 2017 a fost de 61,69 la 100.000 de copii şi adolescenţi, în timp ce media Uniunii Europene a fost de 31,60", se arată în Raportul privind respectarea drepturilor copilului în România (2019), care a fost marţi lansat, potrivit Agerpres.

Cea mai mare rată a mortalității în rândul copiilor s-a înregistrat, anul trecut, în județele: Tulcea (15,5%), Botoşani (12,9%), Sălaj (11,5%), Călăraşi (11,2%) şi Caraş-Severin (10%).

La polul opus se află Bucureștiul (3,6%) și județele Dâmboviţa (2,9%), Ilfov (4,1%), Arad şi Timiş (4,5%), Iaşi şi Alba (4,8%).

Rata mortalităţii infantile în mediul rural (7,9) este mult mai mare decât cea din mediul urban (5,3).

Procentul cel mai mare de decese ale copiilor sub 1 an se înregistrează în cazul mamelor fără educaţie şi celor care au terminat doar şcoala primară. Vârsta mamei este de asemenea un factor important, cu rate mari ale mortalităţii atât la mamele adolescente, cât şi la cele peste 40 de ani.

 
Loading...