Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Rareș Bogdan: Îmi voi duce copilul la școală. Trebuie să ne obișnuim să trăim cu acest virus. Nu putem să ne permitem să ratăm o generație (VIDEO)

Rareș Bogdan: Îmi voi duce copilul la școală. Trebuie să ne obișnuim să trăim cu acest virus. Nu putem să ne permitem să ratăm o generație (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 07 Sep 2020, 23:16
Rareș Bogdan: Îmi voi duce copilul la școală. Trebuie să ne obișnuim să trăim cu acest virus. Nu putem să ne permitem să ratăm o generație (VIDEO) Eveniment

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a declarat luni seară, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, că el își va trimite fiul la școală, fiind de părere că oamenii trebuie să se obișnuiască să trăiască cu noul coronavirus, cu respectarea regulilor de protecție sanitară impuse de autorități.

 

Europarlamentarul Rareș Bogdan spune că își va duce fiul la școală: Am încredere că lucrurile vor intra în normal

 

Întrebat dacă își va duce fiul la școală, începând din 14 septembrie, Rareș Bogdan a răspuns: ”Absolut, abia aștept să-l duc la școală. De șase luni a făcut școală doar online, de două luni e în vacanță, abia așteaptă și el să meargă la școală. Am încredere că lucrurile vor intra în normal și îi invit pe toți românii să înțeleagă că, din păcate, trebuie să ne obișnuim să trăim cu acest virus, cel puțin până va apărea vaccinul. M-am uitat pe un studiu chiar în seara asta și 74% dintre părinții celor 3.200.000 de elevi își doresc să-și ducă copiii să facă școală în sălile de clasă, sigur, respectând toate normele de igienă, de distanțare, dar în sălile de clasă. 14% dintre români doresc să facă copiii lor doar școală online, iar diferența de până la 100% doresc să fie sistemul mixt”.

Totodată, Rareș Bogdan a precizat că este inadmisibil ca o generație de elevi să fie pierdută din cauza pandemiei de coronavirus.

”Eu am fost mult în țară, copiii sunt în fața blocului, dacă e să luăm distanțarea, nu va fi mai puțin la școală. Copiii trebuie să facă școală, fără școală, un popor se îndobitocește.

Sunt de acord că ar fi necesar ca în următoarele zile cei care au ținut stindardul părții de comunicare pe zona medical-sanitară în aceste cinci luni de pandemie, să fie mai prezenți în spațiul public pentru că nu va putea suplini premierul, ministrul Învățământului, vicepremierul această lipsă a domniilor lor.

Există o anumită teamă. Vedem ce s-a întâmplat în Franța, Marea Britanie a decis începerea școlilor cu orice risc, statul New York a decis începerea școlilor cu orice risc. Probabil aceștia (cei care se tem – n.r.) se gândesc la ce se poate întâmpla, la cât de multe infectări vor fi, dacă se vor închide săli de clasă sau se vor suspenda pe două săptămâni cursurile și vor trece pe online.

Nu putem să ne permitem să ratăm o generație, nu se poate așa ceva. Această pandemie va ține mult și bine”, a mai spus europarlamentarul PNL.

Bărbatul a plecat într-o călătorie de afaceri și i-a cerut soției să îi trimită o fotografie pe WhatsApp. Când s-a uitat mai bine, a văzut un DETALIU care l-a scos din minți. A cerut imediat DIVORȚUL (FOTO)

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Trei scenarii luate în calcul pentru începerea noului an școlar

 

Școala ar putea să înceapă în scenariul hibrid în mai multe orașe mari din România. Ministerul Sănătății a făcut publică harta distribuției cazurilor pe județe. Majoritatea localităților se situează în scenariul verde, cel care implică prezența fizică a elevilor la cursuri. 43 de localităţi sunt în scenariul roşu, care presupune cursuri online pentru toţi elevii.

Criteriul epidemiologic în baza căruia școlile vor stabili scenariul de urmat este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori. 

Astfel, scenariul roșu se va aplica în localitățile unde rata de incidență este mai mare de 3. În cazul localităților unde rata de incidență este cuprinsă între 1-3, se aplică scenariul galben, iar scenariul verde se aplică localităților cu o rată de incidență mai mică de 1. În  scenariul roșu, toți elevii vor face cursuri online, cel galben  presupune atât prezența fizică la cursuri, cât și învățământul online, prin rotație, iar în cel verde toți elevii vor reveni în bănci.

Citeşte mai multe despre:   Rares Bogdan,   PNL