Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Rareș Bogdan: Trebuie să depolitizăm CCR, să o profesionalizăm

Rareș Bogdan: Trebuie să depolitizăm CCR, să o profesionalizăm

Un articol de: B1.ro - 13 Feb 2020, 15:46
Eveniment

Europarlamentarul Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte al PNL, este de părere că unii judecători ai Curții Constituționale a României (CCR) sunt părași ai unor manevre pesediste.

Distribuind o ştire care conţine o informaţie falsă despre o decizie a CCR, Rareş Bogdan vorbeşte despre "depolitizarea" şi "profesionalizarea" instituției.

"Vă cer idei. Pentru mine, pentru a mă ajuta să pricep. Iată coordonatele: Trebuie să depolitizăm CCR (e obligatoriu), să o profesionalizăm (să mă ierte cei de-acolo care știu carte și nu pot fi suspectați de ticăloșie). Deci asta presupune să ne bazăm pe faptul că persoanele care ar face selecția, care ar stabili un algoritm, nu sunt ele însele politruci sau/și ticăloși. Cum ne asigurăm de asta? Sigur, acesta este statul de drept, trebuie un sistem de checks and balances, puterea nu trebuie folosită abuziv, nici cea executivă, nici cea legistativă, nici cea judecătorească, iar cineva trebuie să vegheze la asta. Mai știu și că nu suntem, ca manieră de selecție, mult diferiți de regulile din restul UE. Avem, însă, un trecut complicat, 50 de ani de comunism plus 30 de tranziție, nu avem genetica democratică foarte bătătorită. Încă ne luptăm cu mentalități toxice pentru sănătatea noastră ca națiune. Deci cum, oameni buni?", scrie Rareș Bogdan pe Facebook. 

 

 

Citeşte mai multe despre:   CCR,   Rares Bogdan
 
Loading...