Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Rata de infectare cu coronavirus în București a scăzut pentru prima dată sub 1 la mie. Toții elevi ar putea reveni fizic la școală de miercuri

Rata de infectare cu coronavirus în București a scăzut pentru prima dată sub 1 la mie. Toții elevi ar putea reveni fizic la școală de miercuri

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 17 Mai 2021, 10:49
Rata de infectare cu coronavirus în București a scăzut pentru prima dată sub 1 la mie. Toții elevi ar putea reveni fizic la școală de miercuri Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Rata de infectare cu coronavirus în București a scăzut luni, pentru prima dată, sub 1 la mia de locuitori. Datele Direcției de Sănătate Publică (DSP) arată că incidența a ajuns la 0.94. 

Asta în contextul în care duminică, într-o intervenție pentru B1 TV, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat modificarea Ordinului comun cu Ministerul Sănătății privind condițiile în care toți elevii revin în bănci.

 

Scade rata de infectare în București / Condițiile de revenire a elevilor în școli, modificate

 

În acest moment, dacă în ziua de vineri rata de infectare într-o localitate e mai mică de 1 la mie, atunci școlile de acolo vor funcționa cu prezență fizică a elevilor în clase începând cu săptămâna care urmează.

Modificările aduse Ordinului comun de ministru prevăd că nu se mai așteaptă ziua de vineri pentru această analiză, ci elevii pot reveni în bănci din ziua imediat următoare celei în care se constată scăderea incidenței sub pragul de 1. Decizia în acest sens se propune de către Inspectoratul Școlar și Direcția de Sănătate Publică și se ia de către Comitetul județean pentru Situații de Urgență.

Pentru ca modificările să intre în vigoare, Ordinul trebuie publicat în Monitorul Oficial.

„Având în vedere acești pași de urmat, cel mai devreme elevii s-ar putea întoarce fizic la școală de miercuri", a adăugat ministrul Educației, pentru HotNews.

Păcat! O mare personalitate mondială a murit! L-au găsit fără suflare, în închisoare!