Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Rata mortalității asociate virusului COVID-19, încă nestabilită. De ce nu s-a găsit încă o formulă unitară de calcul

Rata mortalității asociate virusului COVID-19, încă nestabilită. De ce nu s-a găsit încă o formulă unitară de calcul

Un articol de: Andrei Ștefan - 29 Sep 2020, 09:32
Rata mortalității asociate virusului COVID-19, încă nestabilită. De ce nu s-a găsit încă o formulă unitară de calcul Foto: Pixabay.com Eveniment

Metoda prin care se raportează numărul deceselor pentru confirmate cu COVID-19 nu este foarte precisă, deoarece nu sunt luate în considerare cazurile nedepistate.

De aceea, experții afirmă că numărul real al infectărilor este mult mai mare decât cele 33 de milioane de cazuri raportate până în prezent către Organizația Mondială a Sănătății (OMS), și decât cele 1 milion de decese consemnate până în prezent.

 

Rata mortalității asociate virusului COVID-19, încă nestabilită

 

De asemenea, specialiștii consideră că virusul SARS-Cov-2 ar provoca moartea a 0,5% până la 1% din totalul celor infectați, scrie Reuters.

Analizând cifrele ratei de mortalitate pe grupe de vârstă, cercetătorii au concluzionat că „rata de deces în rândul celor cu vârste de sub 20 de ani este, probabil, de unu la zece mii, în timp ce în rândul persoanelor de peste 85 de ani, este de 1 la 6”, afirmă dr. Christopher Murray, directorul Institutului pentru Statistici în Sănătate, de la Universitatea Washington din Seatle.

De cealaltă parte, altă metodă de calculare a ratei mortalității, raportând numărul deceselor la numărul noilor cazuri confirmate în urma testării, indică o scădere a acestor valori. Experții spun însă că a crescut efectiv numărul de teste efectuate, astfel că au fost depistate și persoanele asimptomatice sau cu forme ușoare.  Și schemele de tratament s-au perfecționat de la debutul pandemiei.

„Suntem mai preocupați de potențialele complicații produse de virus și despre cum să le recunoaștem și să le tratăm. Șansa de infectare este mai mare acum, decât era în martie” a precizat și Amesh Adalja de la John Hopkins University, care centralizează numărul de cazuri de coronavirus în lume.

 ULTIMA ORĂ! Se REIAU ALEGERILE pentru funcţia de PRIMAR!

Dexametazona reduce rata mortalității în rândul pacienților cu coronavirus

 

Dexametazona ar putea reduce rata mortalității cauzată de coronavirus, anunță Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

„Acesta este primul tratament care a demonstrat că reduce mortalitatea pacienților cu Covid-19 ce au nevoie de oxigen și ajutorul ventilatoarelor, a anunțat șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit Reuters.

Descoperirea a fost făcută de cercetătorii Universității britanice Oxford.

Dexametazona este un tip de steroid utilizat în tratamentul multor afecțiuni, incluzând probleme reumatice, o serie de afecțiuni ale pielii, alergii severe, dar și boli respiratorii cum ar fi astm sau tuberculoză. Mai mult, acest tratament este disponibil pe scară largă și este ieftin.

Acesta este un medicament pe bază de corticosteroizi și este utilizat în tratamentul multor afecțiuni, incluzând probleme reumatice, o serie de afecțiuni ale pielii, alergii severe, dar și boli respiratorii cum ar fi astm sau tuberculoză.

 

Peste un milion de oameni infectați cu coronavirus au murit de la începutul pandemiei

 

Bilanțul deceselor în rândul pacienților cu COVID-19, la nivel mondial, a trecut de un milion.

Mai mult de jumătate dintre victime a fost înregistrate în doar patru țări. Este vorba despre Statele Unite ale Americii, Brazilia, India și Mexic.

În ceea ce privește situația din România, în țara noastră au fost raportate până acum 4.748 de decese în rândul persoanelor infectate cu noul coronavirus, 30 de noi victime fiind înregistrate de duminică până luni.

Potrivit celei mai recente rapotări transmise de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), în ultimele 24 de ore au fost confirmate 1.271 de noi cazuri de COVID-19, dintr-un total de 6.162 de teste care au fost prelucrate în același interval. Acesta este cel mai grav ilanț anunțat pentru o zi de luni de la începutul crizei sanitare din țara noastră.