Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Râul Teleorman, afectat de o scurgere de țiței dintr-o instalație artizanală a Conpet Ploiești

Râul Teleorman, afectat de o scurgere de țiței dintr-o instalație artizanală a Conpet Ploiești

Un articol de: B1 TV - 08 Oct 2013, 11:38
Râul Teleorman, afectat de o scurgere de țiței dintr-o instalație artizanală a Conpet Ploiești Eveniment
Râul Teleforman a fost afectat de o scurgere de ţiţei. E vorba despre o cantitate importantă, aproximativ o tonă,  iar poluarea a avut loc în localitatea Albota. Directorul de la Administraţia Bazinală de Ape Argeş vedea spune că a fost evitată o catastrofă ecologică.

Peste o tonă de ţiţei s-a scurs în pârâul Mareş, afluent al râului Teleorman. Sursa poluarii, care s-a petrecut în localitatea Albota,  este o instalaţie artizanală montată pe o conductă a societăţii Conpet Ploieşti. 

„A fost identificată o instalație artizanală, probabil realizată cu mult timp în urmă, care acum nu a mai rezistat, a început să curgă țiței din ea în spatele curții unui cetățean, după care s-a scurs pe o vale până în raul Teleorman”, a declarat Dumitru Ciobanu, directorul Administrației Bazinale de Apă Argeș Vedea.

Pentru a limita efectele poluării s-a intervenit cu filtre şi baraje de protecţie.

„Râul a fost afectat cam pe o distanță de un kilometru. Nu a fost o poluare de amploare, nu s-a produs direct în râu, a venit de pe câmp, majoritatea țițeiului a rămas cantonat în câmp, însă o parte a ajuns în râu. S-a acționat eficient, zic eu, și nu s-a întâmplat, să spun așa, o catastrofă ecologică”, a mai spus Ciobanu.

Potrivit autorităţilor, jandarmii şi poliţiştii au găsit la o jumătate de kilometru distanţă de locul în care curgea petrolul o groapă în care hoţii au înţepat conducta magistrală şi una dintre cele mai mari ramificaţii de conducte prin care se fura ţiţei. Din racord plecau mai multe conducte, iar la 500 de metri distanţă una dintre îmbinări a cedat.

La locul incidentului a fost chemat şi proprietarul terenului pe care se afla ramificaţia de conducte.

„Am mai avut astfel de cazuri în zonă. Instalaţia artizanală permitea umplerea în câteva minute a recipientelor cu cantitatea de o tonă. Am început cercetarile, avem un cerc de suspecţi, este clar că sunt mai mulţi şi sunt şi dintre cei care au mai comis astfel de infracţiuni. Acuzaţia principală este de furt, dar sunt şi alte infracţiuni şi riscă închisoare până la 15 ani", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Arges, comisar-şef Dănuţ Dinu.