Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Război între activiştii de mediu şi reprezentanţii Primăriei Capitalei, după tăierile masive de copaci din București (VIDEO)

Război între activiştii de mediu şi reprezentanţii Primăriei Capitalei, după tăierile masive de copaci din București (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 09 Iul 2016, 11:36
Război între activiştii de mediu şi reprezentanţii Primăriei Capitalei, după tăierile masive de copaci din București (VIDEO) foto: metropotam.ro Eveniment

Război între activiştii de mediu şi reprezentanţii Primăriei Capitalei, după tăierile masive de copaci în Bucuresti. Deşi cei din primărie spun că au fost tăiaţi arbori care erau "uscaţi sută la sută", apărătorii mediului susţin ca totul este un abuz. Bucureştenii sunt revoltaţi după ce 70 de copaci au fost deja tăiaţi pe bulevardul Kiseleff. Scandalul ia amploare şi pe reţelele de socializare. Mai mult decât atât, a intrat pe fir şi Garda de Mediu care investighează cum s-au tăiat copacii pe bulevardul Kiseleff, arată B1 TV.

Primăria susţine că zeci de arbori au fost rasi din zona centrala a Capitalei pentru siguranţa oamenilor.

"Referitor la sesizările în care cetăţenii reclamă faptul că au fost defrişaţi şi arbori cu trunchiul subţire, precizăm că în zona Kisseleff au fost tăiaţi şi arbori plantaţi în urmă cu zece ani, arbori uscaţi însă din cauza temperaturilor foarte ridicate. Un alt factor care a favorizat uscarea arborilot mai tineri îl reprezintă noxele emise ca urmare a traficului intens din zonă", susţin reprezentanţii Primăriei.

Voluntarii de mediu şi ONG-urile spun însă că decizia Primăriei este un abuz.

"Nu sunt chiar toţi uscaţi. Sunt unii care au ceva vitalitate în ei. Se vede după cioturi că mai aveau consistenţă. Este un heirupism al primarului general, direcţia de mediu, doamna director nu ar fi emis dacă nu ar fi avut presiuni. Trei arbori asigurau oxigenul pentru două persoane", spune activistul de mediu.

Şi mulţi bucureşteni s-au arătat indignaţi şi au sesizat, inclusiv pe Facebook, tăierea copcilor. Este vâlvă pe reţelele de socializare. Şi Garda de Mediu a intrat pe fir şi a demarat o anchetă.

Cei din Primărie au menționat că au fost necesare intervenții și în Parcul IOR.

Război între activiştii de mediu şi reprezentanţii Primăriei Capitalei, după tăierile masive de copaci din București

Cel mai bun drob de miel. Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta bunicii sale. Ce SECRET ascunde

Citeşte mai multe despre:   razboi,   mediu,   Primaria Municipiului Bucuresti,   Stiri Bucuresti