Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Război Toader - Lazăr pe clasarea dosarului lui Iohannis: Procurorul general infirmă că ar fi instrumentat vreun dosar al președintelui, ministrul anunță că va publica rezoluția

Război Toader - Lazăr pe clasarea dosarului lui Iohannis: Procurorul general infirmă că ar fi instrumentat vreun dosar al președintelui, ministrul anunță că va publica rezoluția

Un articol de: B1.ro - 26 Oct 2018, 16:39
Război Toader - Lazăr pe clasarea dosarului lui Iohannis: Procurorul general infirmă că ar fi instrumentat vreun dosar al președintelui, ministrul anunță că va publica rezoluția Eveniment

Tudorel Toader și Augustin Lazăr au pornit un război al declarațiilor după ce ministrul Justiției a decis revocarea din funcție a procurorului general. Unul dintre argumentele folosite de ministru în raportul prin care a cerut înlăturarea din funcție a procurorului general este că acesta ar fi numit ilegal în funcție drept răsplată pentru că ar fi clasat un dosar în care era vizat președintele Klaus Iohannis.

Augustin Lazăr susține însă că nu a clasat niciun astfel de dosar și nici în mapa de la CSM nu s-ar regăsi o vreo astfel de rezoluție de clasare.

"Mi s-a comunicat că la mapa profesională nu a fost identificat un asemenea document", a declarat Augustin Lazăr pentru stiripesurse.ro.

În replică, Tudorel Toader susține că a văzut acest document în dosarul de candidatură a lui Augustin Lazăr din 2016.

"Vom face public ceea ce am gasit noi in dosar", a afirmat ministrul Justiției pentru sursa menționată.

Totul a început după ce Tudorel Toader a acuzat că Augustin Lazăr a fost numit ilegal în fruntea Parchetului General în aprilie 2016.

"Pe 27 aprilie 2016 a semnat numirea în funcția de procuror general, unde nu exista evaluarea criteriilor de performanță profesională. Rezultă faptul că ministrului Justiției de la acea dată a făcut propunerea de numire în funcția de procuror general cu nerespectarea criteriilor și procedurilor legale. Președintele Republicii nu a verificat legalitatea evaluării în propunerea numirii făcute. De ce ministrul justiției a transmis fără ca dosarul să fie complet, președintele a numit fără a exista verificarea legalității și nu credem faptul că are vreo legătură numirea cu unul dintre documentele din dosarul de candidatură, în care, și nu înțeleg de ce apare o rezoluție de clasare emisă de procurorul Lazăr referitoriare la președintele României în funcție", a declarat Tudorel Toader în declarația de presă în care a cerut revocarea lui Lazăr.
 

Citeşte mai multe despre:   Tudorel Toader ,   Augustin Lazar