Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Război total: Kovesi a depus plângere împotriva lui Tăriceanu

Război total: Kovesi a depus plângere împotriva lui Tăriceanu

Un articol de: - 22 Noi 2017, 17:53
Război total: Kovesi a depus plângere împotriva lui Tăriceanu Eveniment

Conflictul dintre Călin Popescu Tăriceanu și șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a ajuns în faza reclamațiilor. Supărată pe declarații președintelui Senatului în care numește DNA drept un instrument politic, Kovesi i-a făcut reclamație la CSM.

”În temeiul dispozițiilor art.75 alin.(1) din Legea nr.303/2004, republicată, cu modificările și completările ulterioare, privind statutul judecătorilor și procurorilor, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție cere Consiliului Superior al Magistraturii să efectueze verificări cu privire la situația constatată în legătură cu afirmațiile domnului Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului României, făcute la Parlamentul României, în cadrul unei declarații de presă, la data de 22.11.2017, preluate de majoritatea instituțiilor mass-media din România.

Deși Consiliul Superior al Magistraturii, așa cum rezultă din comunicatul de presă din 7 februarie 2017, a invitat reprezentanții autorităților statului, instituțiile de presă și societatea civilă, la o abordare echilibrată și rezonabilă a dezbaterii publice, ca semn de asumare a poziției democratice și a echilibrului între puteri, în concordanță cu principiile separării puterilor în stat, al cooperării ferme și loiale între instituții, al independenței justiției și cu efectiva respectare a limitelor dreptului la liberă exprimare, președintele Senatului continuă același tip de mesaj public și face afirmații de o gravitate extremă la adresa Direcției Naționale Anticorupție, parte a sistemului judiciar din România", se arată în plângerea șefei DNA.

Kovesi arată că prin declarațiile lui Tăriceanu, pe cale le numește calomnioase și denigratoare, se urmărește decredibilizarea DNA și a activității procurorilor prin inducerea în opinia publică a ideii că activitatea procurorilor nu se desfășoară în limitele cadrului legal, iar prin inducerea de astfel de idei se afectează independența justiției.

"… DNA a devenit un jalnic instrument politic. Tot ceea ce face DNA în ultima perioadă devine limpede ca lumina zilei că face justiție selectivă și că …Nu mai am niciun fel de îndoială. Din ce în ce mai mulți români văd lucrul ăsta, această chestiune e foarte gravă, pentru că duce la pierderea încrederii într-o instituție fundamentală care este justiția. DNA face extrem de mult rău și justiției și percepției pe care o au românii și face rău foarte mult și asupra imaginii pe care noi o proiectăm în străinătate", este una din declarațiile lui Tăriceanu reclamate de Kovesi.
 

Citeşte mai multe despre:   Kovesi,   Calin Popescu Tariceanu,   DNA,   CSM,   sesizare